2007-12-30, 10:23
B0z
Ursprungligen postat av punksvin
Sommaren 2006 åkte vi 2 bilar från sverige till norge via svinesundsbron. Båda bilarna var lastade med minst 10-dubbla kvoterna för alkoholinförsel till norge. Vi såg inte till en levande människa runt bron, än mindre tullvakter.
Till saken hör att denna helgen var det en streetcarsfestival strax väster om gränsen (Gatebil Rudskogen) och i mitt tycke en "högriskhelg" för överdriven alkoholimport, en hel del svenska besökare och även norrbaggar som shoppat i sverige innan helgens festival.

Mitt råd är därför: Kör vilken väg ni vill, risken att ni blir torsk i tullen är tämligen obefintlig i mitt tycke. Dock ska nämnas att jag bara pratar om en helg, men just den helgen känns lite som om den är en högriskhelg...Att bli stannad är inte alls obefintlig, Vet inte om jag har ahft otur men har väl åkt från gbg till oslo ca 4ggr 2 av gångerna har jag blivit stannad. Då har dem dock bara slängt upp en söt liten tax som sniffar efter knark och sen frågat vad jag ska göra samt och jag har något att deklarera. Båda gångerna jag bliv stannad sa jag dock bara nej trots att jag hade 2flak och 4cigglimpor med mig. Så ett tips är iaf om ni kan försöka gömma eran alkohol i väskorna för sålänge knarkhunden inte hittar nåt så bör dem inte be er öppna väskan