2008-02-03, 16:59
Kul att ni skall åka ner hit!

April är nice att vara i Indien, det är dock rätt varmt på sina håll, men jag hade inga problem med det sist jag var nere under denna period. Jag åkte hem den 17 maj, då hade det varit några dagar med regnskurar, men det var mest skönt i värmen.

Även om Goas stränder inte är lika fulla som under högsäsongen så finns det ändå folk att festa med (är ni i södra Goa innan den 24 april så hojta till!).

Indien är extremt backpackervänligt, man kan bo väldigt billigt och om du köper en lonely-planet så kommer du inte ha svårt att hitta andra backpackers.

Vad det gäller droger så är det ju upp till var och en att avgöra hur viktigt det är, det är lätt att få tag på droger, jag själv använder inga droger förutom alkohol och kaffe. I Indien gör dom ingen skillnad på om du har 1 gram eller 1 kilo, inte heller om det är cannabis eller heroin. Straffet är minst 10 års fängelse utan möjlighet till "parole" (kommer inte ihåg det svenska ordet).

Polisen i Indien blir mindre och mindre korrupt vilket innebär att det kan vara svårare att muta sig ur otrevligheter, men också ovanligt att man utsätts för otrevligheter (som att få hash nedstoppat i fickan och sedan bli arresterad av polisen som la det där). Det sitter några västerlänningar (och svenskar) i fängelset i Panjim, som har fått statuera exempel för Indiens "nya" drogpolitik. Dom vill bli av med knarkande rejvare och locka till sig turister med tjockare plånbok.

MÅNGA röker på här nere, det är vanligt att man blir erbjuden en joint och jag känner inte till någon som råkat ut för problem med polisen, men lite försiktighet och diskretion skadar inte, straffen är som sagt jobbigt hårda.

Mumbai är en fantastisk stad, jag ÄLSKAR den och det är den plats jag skulle vilja bo i i Indien om jag inte hade hängt här i Goa. Det kan dock vara jobbigt första gången man kommer dit (första dagarna i Indien är oftast än chock även för dom som är mentalt förberedda på Indien).

Ett tips när det gäller Mumbai, kör ALLTID ALLTID ALLTID ALLTID på taxameter i taxibilarna, det kommer spara er otroliga mängder pengar. Fråga inte om dom kan köra på taxameter utan fäll bara ner den (sitter på utsidan av bilen vid passagerarsätet), priset som står på taxametern är från 50-talet så leta reda på konverteringstabellen som taxiföraren har någonstans där fram (oftast på den lilla hyllan under instrumentbrädan) och följ den!

Bra och billiga hotell i Mumbai är: Volga, Volga II och Volga III (tre olika hotell, två ligger i samma trappuppgång det tredje en stenkast därifrån)