Hitta diskussioner med liknande innehåll

Våldsamma i Mongoliet mot icke-mongoler?

#1 2015-11-11, 02:24
Har en tid planerat att resa till Mongoliet, samt några länder i Centralasien. Har alltid verkat som att om man bör oroa sig för ett av länderna så är det inte Mongoliet. Det har verkat som att det är bra ställe att åka till och att dom som bor där är för det mesta vänliga, finns såklart undantag. Men så läste jag på wikitravel, och där sa skrev dom helt motsatta. Där stod det mer eller mindre att det inte var ovanligt att dom gick till attack med knytnävarna bara för att man var vit. Så vad säger ni som har varit där eller vet något mer? Vågar man åka dit eller kommer man bli misshandlad bara för att man inte är mongol?
Jag citerar stycket ''Unfortunately, Xenophobia is rampant, and violence towards foreigners is not uncommon. This problem usually affects males. Mongolian men will generally pick out the largest foreign men and attack them, mostly with their fists. This is known to happen at all hours of the day and in any part of the city. Of course, at night the problem becomes much worse. Be very, very wary of clubs that have a majority of Mongolians. Do not under any circumstances fight back if a Mongolian man assaults you. Many foreigners have been hospitalized and it will never be a fair fight.''
#2 2015-11-11, 05:57
Tips: posta detta i "Övriga Asien" istället för fler svar.

Jag tror att det där är överdrivet. T.ex. detta påstående från wikitravel: Also be aware that if you are a male, in a group with Asian women /../ it is very likely that you will get assaulted. Vaddå very likely? Vad baserar sig detta på? Någon statistik? Kollar du på sidans historia verkar hela den där sektionen skrivits till av en anonym person från Thailand den 13 augusti 2014. Jag skulle säga att det ligger viss sanning i det, men att det är en persons åsikt och att det är kraftigt överdrivet.

Jag reste runt i Mongolia för ca 2 år sedan, både på landet med en mindre grupp turister och rörde mig även runt en hel del i Ulaanbaatar under en dryg veckas tid, utan att jag råkade ut för något. Visserligen såg jag en rejäl fist fight utanför mitt vandrarhem en natt mellan 4 stupfulla mongoler, med rikligt blodvite. Och några ungar på gatan försökte rycka en vattenflaska ur min hand en kväll. Men i övrigt var det inget, och jag hörde inte om någon annan turist på vandrarhemmet jag bodde på som råkade ut för något heller. (Det var i första hand européer och koreaner där.)

Med det sagt så såg jag inte mycket av Ulaanbaatars nattliv och om ditt syfte med resan är att festa bör du kanske vara lite mer varsam.
#3 2015-11-11, 10:12
Jag var några dagar i Ulaan Baatar nu i oktober och jag märkte inte av något våld. Jag var visserligen inte ute och festade på kvällarna så kanske man kan bli utsatt för våld på klubbarna när alkohol finns nära precis som i Sverige.
Däremot kändes det som om dem var lite skeptiska till varför jag var där och jag fick många konstiga blickar av folk som passerade mig. Kanske dem tittade konstigt på mig då jag är vit och ganska så kort. Det kom en gång fram en man som började prata med mig och ville gärna veta vad svenskar tyckte om araber då han hade fått en bild av att vi inte tyckte om araber. Under den korta tid som vi pratade sa han även att han tyckte att jag var en väldigt kort man som fick ta många små steg för att komma fram. Det tyckte han var jävligt roligt.
#4 2015-11-11, 23:27
Tack för bra svar! Man får väl vara försiktig på kvällskvisten