Hitta diskussioner med liknande innehåll

99 saker att göra under jorden-runt resa

#1 2012-01-22, 01:50
Jag och en polare ska bege oss om cirka två veckor på en resa som kommer att ta oss jorden runt under 4 månader. Skulle behöva hjälp med en "99 saker att göra"-lista. Kom med vilka förslag ni vill så sållar vi ut dem som passar våran resa och oss själva bäst. För att underlätta för er så vore det väl bra om ni vet vilka länder/städer vi kommer besöka också.

Japan - Tokyo
Japan - Osaka
Thailand - Bangkok och resa runt fritt i hela landet ned till Phuket.
Vietnam och Kambodja- Dessa två länderna tar vi oss igenom med en buss/tåg-resa, så vet inte riktigt hur mycket frihet att göra egna saker vi kommer ha. Dock har det utlovats ganska mycket frihet och valmöjligheter under den resan.
Australien - Sydney till Cairns, under denna resan kommer vi ta oss längs hela kusten på fri hand och besöka dem flesta städerna som finns längs hela östkusten.
Nya Zeeland - Kommer resa runt fritt på Norra ön, inte omöjligt att vi tar oss ner till södra ön också då vi kommer vi va i Nya Zeeland i 4 veckor.
USA - Kalifornien, här ar vi hyrt bil och kommer ha totalt frihet att göra vad vi vill i 3 veckor i hela södra Kalifornien och sedan lämnar vi bilen i L.A.
USA - New York, vårat sista stopp.

Vissa grejer har vi redan kommit på som att hoppa fallskärm och bungy-jump och diverse ställen som vi ska besöka. Men har ni några tips på riktigt roliga saker man kan hitta på i dessa delar av världen? Eller ställen som bara är ett måste att besöka?
Kan va allt ifrån att äta något väldigt annorlunda (inte nödvändigtvis gott) till att göra något riktigt sjukt.

Hjälp oss att fylla på våran lista!
#2 2012-01-24, 12:23
Här kommer lite förslag:

Japan

Shibuya, Tokyo

Vietnam

Franska kvarteren, Hanoi
Ho Chi Minh Mausoleum, Hanoi
"Hanoi Hilton" (Hoa Lo-fängelset), Hanoi *
Ha Long Bay
Krigsminnesmuseet, Saigon
Presidentpalatset, Saigon
Cu Chi-tunnlarna

Kambodja

S-21 Toul Sleng, Phnom Penh
Cheung Ek (Killing Fields), Phnom Penh
Angkor, Siem Reap

Thailand

Tiger Kingdom, Chang Mai
Long necked people, Chang Rai

Australien

Blue Mountain, Sydney
Stora barriärrevet, Cairns
Great Ocean Road + Melbourne

USA

Alcatraz, San Francisco
Universal Studios, Los Angeles
Hollywood, Los Angeles
West Hollywood, Los Angeles
Grand Canyon
Las Vegas
Highway 1 (mellan SF och LA)
Doris Days hotell - Cypress Inn, Carmel by the Sea
Skaffa en "Star Map" i Los Angeles och besök intressanta platser
Chelsea Hotel, New York

*Ej besökt själv, men rekommenderar ändå ett besök.

Tokyo är en tokig stad, men också en av mina favoritstäder. Att bara vara där räcker. Shibuya är shoppingdistriktet i Tokyo men det finns många andra intressanta platser i Tokyo. Jag nämner ändå Shibuya då denna del av Tokyo är själva symbolen för vad många förväntar sig av Tokyo. Mer Tokyo än så blir det inte. Jag har inte besökt Osaka, men vad jag vet från vänner så pratar få engelska där. Samma sak i Tokyo, men i Osaka är det ännu värre. Åk heller aldrig taxi i Tokyo. Ingen hittar och det är vansinnigt dyrt.

Australien är stort och ganska dyrt. Deras dollar har gått upp under flera år nu. Sydney är riktigt vackert, men en plats som kan vara värt att nämna är också Melbourne. Staden skiljer sig väldigt mycket från Sydney och värd att besöka. Det tar en timme med flyg från Sydney och det finns flera lågprisflyg i Australien. Ifall ni besöker Melbourne så ska ni absolut åka "Great Ocean Road". Den heter så och är fantastiskt vacker.

Ska ni dyka eller snorkla i Stora barriärrevet så undvik Quicksilver. Jag har aldrig använt mig av dem, men tydligen så har de märkt ut korallreven med olika skyltar och det ska tydligen kännas som att besöka ett zoo eller dyl. Det finns mängder av andra företag i Cairns att anlita.

Är ni i Australien och Nya Zeeland kan det även vara värt att överväga att besöka något av länderna kring söderhavet. Det finns fortfarande en hel del orörda platser där. Undvik dock Fiji som är australienarnas svar på Mallorca.

Är ni i USA så är Hawaii ett intressant resmål. Det kanske drar iväg både ekonomiskt och tidsmässigt, men jag nämner det ändå. Det är betydligt bättre än sitt rykte och en av världens mest fantastiska platser. Undantaget Honolulu. Många säger att Hawaii inte är värt att se, men jag anser att dom har fel.

Besöker ni Las Vegas så försök att komma dit i början av veckan. Sedan stiger hotellpriserna. På måndagen är det nästan gratis. Jag blev erbjuden tre nätter gratis i gamla delen och 100 dollar att spela för ifall jag bodde på deras hotell. Las Vegas kan dock bli ganska dyrt ändå, och detta trots att jag inte spelar. Det finns massor att göra och är en märklig plats. Verkligen värd att besöka.

Åker ni Highway 1 mellan San Francisco och Los Angeles så stanna gärna vid Cypress Inn i Carmel by the Sea. Staden där Clint Eastwood tidigare var borgmästare. Cypress Inn ägdes tidigare av Doris Day. Man behöver inte bo där, men det är värt att stanna någon halvtimme på vägen och se hotellet på insidan. Clint Eastwood äger Mission Ranch Hotel i samma stad.

Besöker ni Los Angeles så skaffa en "Star Map". Den visar även inspelningsplatser och annat intressant. Att titta på vart kändisarna bor ger inte så mycket då de flesta har stora murar så man ser ändå inget. Undantaget är möjligen Larry Flynts hus som är värt att se.

Många rekommenderar att man ska besöka Universal Studios. Jag var tveksam innan, men detta är en plats som ni absolut bör besöka.

Jag har inte besökt Nya Zeeland, men planerar att göra det i framtiden. Då kommer Milford Sounds och Rotorua vara givna platser att besöka, men även Tongariro Crossing, Fox Glacier och Waitomo Caves finns på min önskelista. Jag skulle utan att ha varit där rekommendera att besöka båda öarna.