Hitta diskussioner med liknande innehåll

Bila genom Italien

#1 2014-06-11, 09:38
Jag och min sambo ska bila genom Italien senare i sommar.

Vi har bokat flyg dit och hem så startpunkt är Venedig och slutstopp i Rom.
Vi kommer befinna oss i Italien i 10 nätter.
Någon som har förslag/idéer om vart vi ska åka och vad man ska se?

Städerna som vi har tanke (förutom ovanstående) är: Verona, Bologna och Florens.
Vad tycker ni? Har ni andra förslag? Gärna även på biluthyrning om ni vet något.

Tack så mycket!
#2 2014-06-15, 08:37
Jag tycker ni har prickat in de viktigaste platserna att besöka mellan Venedig och Rom. Om ni planerar in för mycket kommer ni inte hinna se något när ni väl är där. Ni vill även få tid att njuta av resan och platserna ni besöker. En plats att lägga till är möjligen Pisa, vilket ligger på vägen om ni åker längs västkusten.

Venedig är min favoritstad i Italien. Enormt mycket turister, men verkligen värd ett besök. Missa inte att ta en båt sent på kvällen. Fantastisk känsla att se Venedig på natten. Det kan också vara bra att känna till att det är mycket enkelt att gå vilse i Vendig.

Rom har väldigt många sevärdheter, så där behöver ni lite extra tid om ni ska hinna med att se något. Florens är en mysig stad, där man kan vandra runt bland gränderna. Väldigt avkopplande, medan Bologna är större. Inte lika mysig som Florens, men absolut värd att besöka. Vilken månad är ni i Italien? Ifall ni är där i augusti, så tänk på att många restauranger och butiker är stängda i Italien den månaden. Vilket också kan vara bra att känna till.