Hitta diskussioner med liknande innehåll

Pubar i London blir uppköpta och franchise?

#1 2015-11-02, 20:36
Jag har nyss tillbringat några dagar i London och besökt ett antal pubar på varierande ställen i centrala London. Jag slogs av att de alla hade konceptet (ägaren) "Taylor Walker". Det betyder att det är en identisk generisk matmeny på samtliga ställen. Pubarna har kvar sina originalnamn men är någon typ av "franchise" till Taylor Walker.

Finns det kvar genuina pubar i London?
#2 2015-11-02, 20:46
kloster
nu vet jag inte när du var i london senast eller vad du menar med genuina pubar, men ja det finns pubar som inte uppgår i någon kedja
#3 2015-11-02, 22:34
Lord Helmet
Vad tyckte du om maten då? Ser i alla fall rejält och gott ut på http://www.taylor-walker.co.uk/food/fish-chips/
#4 2015-11-02, 22:38
gato12
Vem fan går till puben för att äta...? De har ju typ bara sån där äcklig inälvspaj där. En liten överdrift men engelsk pubmat är väl inte känd för att vara särskilt delikat direkt, undantaget ett fåtal gastropubar som specialiserat sig på bra käk.
Viktigast tycker jag nog att det är en trevlig lokal, trevligt klientel och att de har gott öl.

Edit: lite missvisande rubrik kanske? Pubdöden får väl en mer att tänka på hur antalet pubar i England minskar alltmer och inte hur standardiserat deras matutbud är...?
#5 2015-11-02, 23:29
Ursprungligen postat av gato12
Vem fan går till puben för att äta...? De har ju typ bara sån där äcklig inälvspaj där. En liten överdrift men engelsk pubmat är väl inte känd för att vara särskilt delikat direkt, undantaget ett fåtal gastropubar som specialiserat sig på bra käk.
Viktigast tycker jag nog att det är en trevlig lokal, trevligt klientel och att de har gott öl.

Edit: lite missvisande rubrik kanske? Pubdöden får väl en mer att tänka på hur antalet pubar i England minskar alltmer och inte hur standardiserat deras matutbud är...?


Puben är ju traditionellt ett utmärkt ställe för en måltid. Visst finns det inälvsmat men också "fish & chips", pajer, hamburgare och mycket annat. Grejen är att de förut var individuella och hade olika menyer, nu är det något "O'Learys" koncept där alla kör samma meny. Maten är väl okej men skittråkigt att ständigt få samma standardmeny.

Rubriken justerad då den kanske var lite otydlig.
#6 2015-11-02, 23:31
gato12
Ursprungligen postat av Lobengula
Puben är ju traditionellt ett utmärkt ställe för en måltid. Visst finns det inälvsmat men också "fish & chips", pajer, hamburgare och mycket annat. Grejen är att de förut var individuella och hade olika menyer, nu är det något "O'Learys" koncept där alla kör samma meny. Maten är väl okej men skittråkigt att ständigt få samma standardmeny.

Jo, det är klart att det är roligare om varje pub hade en egen identitet matmässigt. Själv kanske jag nöjt mig med något flottigt när fyllehungern sätter in.

Men om en likriktad meny krävs för att inte lägga ned ytterligare pubar så föredrar jag nog det trots allt.
#7 2015-11-03, 01:36
Jag är övertygad om att du kan hitta någon som inte är en Taylor Walker-pub.

We know London pubs, and, there are a lot of them. How many pubs in London? Over 7,000 at last count.


http://thelondonpubcrawlco.com/blog/tag/how-many-london-pubs/
#8 2015-11-03, 02:24
Ursprungligen postat av norrlandsguldare
Jag är övertygad om att du kan hitta någon som inte är en Taylor Walker-pub.



http://thelondonpubcrawlco.com/blog/tag/how-many-london-pubs/


Jo de finns förstås men när man kommer till Pub nr 10 och det fortfarande är en "Tayler Walker" meny så börjar man ruttna. Det positiva är väl kanske att de erbjuder fri wifi.
#9 2015-11-03, 02:41
Ursprungligen postat av Lobengula
Jo de finns förstås men när man kommer till Pub nr 10 och det fortfarande är en "Tayler Walker" meny så börjar man ruttna. Det positiva är väl kanske att de erbjuder fri wifi.


Vilka områden har du varit i där dessa pubar finns? Jag tror aldrig att jag har varit på en sådan här pub och då har jag varit på väldigt många. Eller så har jag bara inte varit medveten om det.
#10 2015-11-03, 13:03
Känner igen den där franchise-grejen, upptäckte det just på menyn som innehöll något värsting fish & chips vid namn The codfather. Vet inte om det var Taylor Walker, men alla pubar jag besökte hade just det utbudet. Undantaget ett sunkigt ställe mellan King's cross och Russel square (fiskfan var så hårdfriterad att den splittrades när jag skulle äta) samt diverse mer nördinriktade ställen.
#11 2015-11-03, 17:54
industristad
Jag vet inte hur det är i London eftersom det var länge sedan jag var där, men jag brukar gå till pubar som är sk "free house". De är inte bundna till ett bryggeri. Jag föredrar pubar som inte serverar mat alls, även om jag gillar pub grub... Och ska man äta på en pub kan man lika gärna gå till en kedja med 2 för 1, och betala mindre än liknande mat på sk gastro pubar. I fall vanliga maträtter på menyn kostar över £14 så är det fan inte värt det. Vill man ha fish and chips så är det bäst att gå till en chippy och sedan äta utomhus. Det är rätt dyrt nu, men 2 vuxna kan dela på en portion och båda bli proppmätta. Själv tar jag en barnportion fish and chips med mushy peas, kanske gravy (lite white trash varning på det) samt rejält med vinäger. Synd att det kallnar så fort bara.
#12 2015-11-03, 21:31
Gorm Den Gamle
Enlig länken ovan är det ffa självständiga pubar som försvinner i en oroväckande hastighet:

http://thelondonpubcrawlco.com/blog/2012/01/07/more-free-house-pubs-clos...

"As the free trade sector has considerably fewer pubs, their closure rate over the period was almost double that of the tenanted and leased sector, at 16 per cent, as compared with 8 per cent."

Som vanligt med England. Allt blir fan bara sämre i det landet. Nu kan man snart inte gå ut och dricka utan att hamna på ett jävla pub-McDonalds...