Ursprungligen postat av MasterBait
Synd att du inte vet vad du snackar om. Du har alltså gott miste om mycket god mat.
Jo, den typ av mat jag talar om - alltså finare Michelinkrogar kostar så mycket. Det är den standarden på Michelinkrogar i HK också. Annars skulle dom ju inte ha stjärnor. Menyer kostar mellan 1500-3000 i Europa. Kolla in priserna på ett ställe som Noma, som ändå inte tillhör de dyrare Michelinkrogarna:
Ja, där har jag varit och på flera andra Michelinrestauranger i Danmark och ännu flera i Europa. Den billigaste menyn var i Köpenhamn på en Italiensk 2* och kostade 800 (omräknat i SEK) och då var viner inte inräknade. Men då hade vi bett om en "kortare version" och fick 12 rätter istället för 20. Vinmenyn å andra sidan kostade 2000:- pp. Samma standard på mat och lika mycket som jag ätit för 3000-4000 p/p i Europa har jag fått för typ 600-800 i HK. Det är IMO rätt stor skillnad.
De restauranger du har suttit på kan inte på något vis tillhanda hålla lika bra viner som man får i Europa med tanke på det pris du snackar. Europeiska viner är ju inte billigare i HK än i Europa om du nu tror det.
Att en restaurang har en Michelin stjärna betyder inte per automatik att restaurangen är dyr. Finns ett stort urval av michelin restauranger i Europa med humana priser.
http://www.fine-dining-restaurants.co.uk/restaurants/search/features.asp... där kan du se avarage prices för michelin krogar i London. Inte några 3k-4k p/p.. Snitt mellan 40-100 pund.
På Gorden Ramsey får man en lunch för 55-100 pund och ungefär det dubbla om man äter middag inkl. service fee. Det är en av två restauranger med 3 Michelin stars i London. Inga 3-4k.