2015-01-14, 07:06
VECTROTALENZIS
Ursprungligen postat av takeitchill
Eller hur vilken värdelös jämförelse han jämför alltså en halvdan restaurang med en bättre restaurang i Sverige.

Man kan ju käka lunch i Sverige för 80-100kr och då är det fortfarande väldigt mycket bättre kvalitet än för en lunch för 30rmb i Shanghai i alla fall. Inte 200kr.

Och ser man till middag för 200kr i Sverige så om man äter kinesiskt i Shanghai så är det kanske halva den summan om man ska äta på en bra restaurang och beställer lite allehanda rätter, kanske en fisk rätt, vad vet jag och då tänker jag att man är två personer. Äter jag ute och vi är två på lite finare restauranger(inte familje restauranger längs gatan) så brukar det ofta bli typ bli mellan 150-200rmb för två personer. En kötträtt på en bättre restaurang brukar ju kosta mellan 50-60rmb. En fisk brukar kosta 100 rmb beroende på stort o.s.v. Och är man två behöver man ju i alla fall beställa in 3 olika rätter varav en troligtvis billigare sort av grönsaker.

Det gäller ju att jämföra kvalitet av restaurang. Visst man kan äta en gaifan för 10rmb i Kina men det är inte jämförbart med en rissotto med skaldjur för 200sek i Sverige.


Att äta för 100 spänn per person tycker jag är lite dyrt i Kina, det är över vad medelkinesen spenderar på middag. Jag åt mest streetfood och mindre restauranger längst gatan och på food courts. Grejen är att i Sverige så är typ omöjligt att äta ute för mindre än 150 spänn om man inte räknar snabbmat som kebab, hamburgare, pizza osv. Det finns liksom inga billigare alternativ. Allt är ju lite classy restauranger där man ska sitta länge och ta ett glas vin till. Jag vill bara kunna spontant på vägen hem traska in i en restaurang och äta en portion hongshaorou eller lamian. I Sverige så är alternativen mer slaskig snabbmat. Jag vill äta ute varje måltid och i Kina kan jag det för 15 yuan/portionen. Äter du gör 200 spänn varje dag i Sverige?