Ursprungligen postat av takeitchill
Hur menar du att det kinesiska köket har mycket att läman? Shanghai har väl störst utbud av det kinesiska köket från HELA Kina med topp restauranger från HELA Kina, men även Shanghainesisk mat som såklart inte finns på andra stället. Är man i andra städer så känner jag att man bara har restauranger från just den regionens kök medan i t.ex. Shanghai så hittar man mycket enklare restauranger från alla delar av Kina, från sichuanesiskt, guangdongesisk, hunanesiskt o.s.v. Det gillar jag med Shanghai jämfört med andra städer i Kina är det utbredda utbudet. Däremot så gillar jag inte det Shanghainesiska köket så mycket. Bäst mat hittar man i sydvästra Kina i min mening. Bästa nudlarna hittar man i Xinjiang.
Dock med det sagt så skulle jag inte säga Shanghai är Kinas bästa stad bara sådära. Finns en del andra trevliga städer i Kina också. Men alla i mångmiljonklassen såklart.
Det säger väl säg själv att man blir anonym och slute i storstäder än på landet. Men då kan du säga att du inte gillar någon storstad, eller?
Folk är dock betydligt mer öppna i Shanghai om man jämför med en stor eller medelstor stad i Sverige. Däremot är folk nog mer reserverade i Shanghai jämfört med andra second tier städer i Kina.
Bredden är det inget fel på, men råvarukvaliteten är helt under all kritik. Undantag finns givetvis, men då får man oftast bege sig långt ut från centrala stan. Håller med om att maten i sydvästra Kina är godast. Här är all råvara så färsk som den kan bli samtidigt som att de kan krydda maten. Nanning undantaget, de kan ingenting om kryddor.
Jag är inte så mycket för storstäder rent generellt, men få storstäder tilltalar mig så lite som Shanghai. Det enda jag gillar i den stan är akvariet. Och att folk är slutna i Sverige är inte så konstigt. Inte många svenskar som kan arabiska.