2015-05-03, 13:52
takeitchill
Ursprungligen postat av mickes418
De blir inte fullare. Det har med nedbrytningen att göra. En vanlig vuxen förbränner ca 2 cl i timmen. Bristen på det enzymet gör att det kanske tar 50% längre tid att förbränna alkoholen. Så det har inget med promillehalten att göra.


De blir visst fullare men inte av de så kallade positiva effekterna. De blir fullare i den mening att de negativa effekterna av alkoholen blir starkare för en mindre mängd alkohol. Man blir också mer bakis om man saknar enzymet säger forskningen. Det läste jag i en tidning i alla fall.

Sedan har kineser i medel en rätt mindre kroppshydda än en svensk vilket också medför att kineser inte tål lika mycket om man har den uppfattningen. För ju större man är desto mer alkohol brukar man kunna tåla.

Annars som Urandir skriver så handlar det bara om att halsa i Kina, det är inget "chilldrickande" direkt om man är ute på tillställningar.

Är man hemma med nära vänner eller familj o.s.v. så är det mer chilldrickande, men annars så är det bara att halsa.

Kinas dryckeskultur handlar om att skåla i princip. Så det skiljer sig mycket från Sverige.

Stora delar av Kinas dryckeskultur suger dock med Kina, det är inte direkt härligt att dra i sig 6-8 3,3% öl på 1 timme eller 2 över en lunch...