Ursprungligen postat av Sleezeball
Har sakert atit anka i Peking hundra ganger, aldrig har jag fatt en anka som ar oljig med mjukt skinn

Da har jag anda provat allt fran 80-1000 spann per anka. Jag tycker den storsta skillnaden mellan ankorna och deras prisklass har att gora med hur de presenterar ankan, om den karvas vid bordet, hur manga tillbehor/saser/olika sorters brod/wraps man far etc. Dyraste malet anka gick pa 8k for nagra ratter, vin och anka vid QuanJueDe 全聚德烤鸭 nara Wudaokou (6 personer).
Ja, man behöver inte betala dyrt för att få en riktigt god anka i Peking, och man kommer definitivt inte billigare undan i Hongkong.
Dock kan jag förstå att det nog finns de som blivit besvikna i Peking om de t ex köpt en anka på någon turistgata nära centrum med engelsk meny.
Jag har ätit Pekinganka i ganska många städer, och för mig är det uppenbart att de godaste finns i Peking. Därmed inte sagt att det finns en och annan restaurang i andra provinser som också kan få till det, men det är som i ankans hemstad.
Mvh