Ursprungligen postat av Bairuilong
Då måste jag totalt missuppfattat ditt inlägg. Jag fick intrycket att du hävdade att om man ska hitta en bra anka i Peking så måste man köpa en väldigt dyr, och om de inte är dyra så är de oljiga med mjukt skinn.
Mvh
Ja det gör du. Vad jag säger är att jag aldrig hittat nån riktigt bra Pekinganka i Peking som smak- och konsistensmässigt når upp till de jag fått i Hong Kong eller i Soho. Nu har jag iofs bara varit på två av de tre mest kända anka- restaurangerna i Peking, men jag har ätit det i Peking säkert ett femtiotal ggr på restauranger av varierade slag. Jag har t.o.m fått Pekinganka i Wuhan som slår den i Peking. Vad jag tror är att Pekinganka är så mainstream och självklart i Beijing att man knappt vet längre hur riktigt bra den kan vara. Ungefär som med köttbullar i Sverige typ. Man måste vallfärda omkring och söka med ljus och lycka för att hitta riktigt bra köttbullar. Samtidigt tror alla att de vet hur riktiga köttbullar ska smaka. För att de har Ikea och frysta Felix som standard.

Den vanliga Pekinganka-standarden i Peking är alltså ungefär på samma nivå som Ikeas köttbullar. IMHO.