2018-04-20, 21:59
riskybizzy
Ursprungligen postat av DrGreenT
Inom 1-2 år så kommer jag att flytta till Brasilien, och tanken är att ta med sig alla ägodelar med sjöfrakt.
Har kollat runt lite och tror att jag har förstått det mesta, men det vore schysst att höra från andra som gjort samma sak (kanske till andra länder i The Americas eller övriga världen).

Hittade en amerikansk hemsida som hade en del information: http://www.movers.com/international_movers/customs-regulations/brazil.html

"Household goods and personal effects may be imported duty and tax free provided they have been owned and used for at least six months and are not for re-sale."
"It is strongly advised not to import any items that are new as they will be subject to high duties and fines"

Med detta så verkar det som att jag "bara" behöver tänka på avgifter till fraktbolag, men så såg jag en punkt under "Restricted Items" där det står;
"Photo, audio and video equipment"

Tror ni det innebär elektronik för inspelning, eller handlar det om TV-apparater och hemmabio också?
Ska ringa ambassaden nästa vecka och se om jag kan få riktig information hemskickad, men vore som sagt intressant med lite erfarenheter från andra användare.


Blir avundsjuk...Önskar jag kunde göra detsamma. Har tyvärr inga bra svar på dina frågor men svara gärna på följande: Skall du jobba i Brasilien eller har du pension? Träffat en tjej eller flyttar du på vinst och förlust. Kan du språket? Vad tänker du om kriminaliteten?