Hitta diskussioner med liknande innehåll

Flytta till brasilien

#1 2012-04-08, 15:15
Snart säljer jag allt jag äger hyr ut lägenheten i 2 ahand och flyttar från sverige..är allmänt trött på livet här..

Nån som bor eller har bott i brasilien som kan tipsa lite om hur man lättast kommer in i systemet där?

jag kan inte prata portugisiska..men kan en del spanska,jag vet att det är skillnad men många i brasse kan förstå hyfsad spanska..

tänkte köpa mig en lägenhet i rio.. vilken del av rio är bäst?

tack på förhand
#2 2012-04-09, 22:24
Kasper88
Jag bor for tillfallet i Brasilien och det ar ett fantastiskt land. Alla ar oerhort hjalpsamma och trevliga. Jag bor visserligen i sodra Brasilien (Nara Florianopolis med hur manga bra strander som helst), men har vart uppe i Rio de Janeiro och det ar en av mina absoluta favoritstader i hela varlden.

Spanskan och portugisiskan ar inte helt lik, men kan du engelska och lite spanska kommer du nog kunna gora dig forstadd ganska hyggligt i Rio. Pa andra stallen ar det lite olika men eftersom sa manga turister besoker Rio kan ganska manga i alla fall lite engelska dar.

Har tyvarr inte koll pa vilken del av Rio som ar bast men Ipanema har en del fina kvarter som bor vara sakra.

Hur vill du komma in i "systemet"?
Har du andra fragor ska jag svara sa gott jag kan.
#3 2012-04-10, 11:02
tja kasper tack för ditt svar
kan jag fråga hur du hamnade just i Nara Florianopolis..kände du nån där innan? har du köpt fastighet där också eller? s

har förstått att det ligger på kusten söder om rio men sen vet jag inget mer om stället....berätta gärna..

hmm med att komma in i systemetå menar jag hur man bäst anpassar sig till det brasilianska levnadssättet.. jag har ju inte tänkt att jobba...hur får man dagarna att gå.. min plan är att kanske köpa tre-fyra billiga lägenheter, och bo i en av dom och hyra ut resten till turister/brassar.. hur mycket kan man ta ut i hyra för en lägenhet på 70m2... typ som denna kolla länken

http://www.vivareal.net/apartment-34383247/
#4 2012-04-10, 16:10
Kasper88
Jag jobbar harnere sa det ar darfor.

Floripa som det kallas ar en trygg stad, och sjalva stadskarnan ar genom en bro ihopkopplad till en stor o precis utanfor kusten. Pa on finns jattemanga bra strander och gillar du tex att surfa finns det bra mojligheter for det. De har precis som Rio en karnival vid ungefar samma tidpunkt som ar jakligt rolig aven om den naturligtvis inte kommer upp i samma niva som samma evenemang i Rio.

Staden ar huvudstad i delstaten Santa Catarina och overlag ar staderna harnere lite sakrare an exempelvis Rio (Aven om jag inte har haft nagra storre bekymmer dar heller). I delstaten finns det gott om gamla tyska kolonistader och pa vissa stallen pratar de tom fortfarande tyska.

Dagarna kan du spendera pa strander eller sittandes pa en bar, det ar ganska chill stamning och ingen direkt bradska. Naturligtvis kan du trana eller gora i princip vad du vill om du anda ar ledig.

Vad hyrorna ligger pa vet jag tyvarr inte.

Kottet ar valdigt gott och jakligt billigt harnere. Overlag ar det mesta du handlar pa daglig basis billigt. Daremot elektronik och dylikt ar pa typ samma pris som Sverige.

En annan positiv sak med Brasilien (om du ar kille) ar att tjejerna ser valdigt bra ut och dessutom ofta ar nyfikna pa "gringos". Som namnt tidigare ar dessutom alla valdigt hjalpsamma och trevliga. De ar aven gott om ambitiosa personer och ungdomar harnere som jobbar hela dagarna fran 8-18 for att sedan plugga 3 timmar pa kvallen.

Trafiken tar ett tag att vanja sig vid da de ar langt ifran lika organiserade harnere som i Sverige. Det galler for ovrigt manga andra saker med. Ett bra satt att ta sig runt, om du inte aker allt for langt, ar med hjalp av bussar som anvands ungefar som vi anvander tag hemma i Sverige.

Engelskakunskaperna hos befolkningen lamnar dock en hel del att onska, och tom pa McDonalds kan de ha svart att forsta vad en cheeseburger ar. Det finns dock undantag men det kostar en del att lara sig engelska sa det ar inte allt for vanligt. Du namnde att du pratade lite spanska och det bor fungera. Pa tal om just engelskan sa skulle du kunna extraknacka som engelskalarare om du talar nagorlunda god sadan. De ar i behov av larare och jag har traffat pa engelskalarare som talar langt ifran perfekt engelska.
Ursprungligen postat av nagasaki
tja kasper tack för ditt svar
kan jag fråga hur du hamnade just i Nara Florianopolis..kände du nån där innan? har du köpt fastighet där också eller? s

har förstått att det ligger på kusten söder om rio men sen vet jag inget mer om stället....berätta gärna..

hmm med att komma in i systemetå menar jag hur man bäst anpassar sig till det brasilianska levnadssättet.. jag har ju inte tänkt att jobba...hur får man dagarna att gå.. min plan är att kanske köpa tre-fyra billiga lägenheter, och bo i en av dom och hyra ut resten till turister/brassar.. hur mycket kan man ta ut i hyra för en lägenhet på 70m2... typ som denna kolla länken

http://www.vivareal.net/apartment-34383247/
#5 2012-04-10, 17:10
finns det nån möjlighet att vi kan prata via msn eller skype? eller om du har smartphone så kan man snacka gratis via många olika appar

mvh
#6 2012-04-10, 23:45
karamella
Jag älskar floripa. Man bör dock ha bil om man bor där, blir himla omständigt annars. Är ju en studentstad och många studenter snackar engelska, så är man ung är det väldigt enkelt att hitta folk som pratar engelska.
#7 2012-04-12, 23:46
giveittome
Låter underbart!
Har själv haft dom funderingarna men alltid hindrats av dom olika problemen som finns i det nämda landet eller i hela den kontinenten för den delen. Är också less med hur detta landet verkar tappa mer o mer o ser just att brasilien är i ett ekonomiskt uppsving. Men sen när man kollar på baksidan av Brasilien så försvinner mycket av drivet att flytta dit. Du låter som helt ny med landet o då tycker jag nog att du skulle börja med att flytta ned en period eller två på typ ett halvår per gång för att lära dig landet o folket där. Om du tror byråkratin här är svår så är inte detta land bättre plus att du ofta måste lägga pengar på sidan om för att saker överhuvud taget ska ske. o att brassar är genomtrevliga är en av dom första myter du måste se igenom. Du kommer bli blåst från dag ett från dom flesta som ser en chans att tjäna något på dig. Även om grannen är genomtrevlig så passa dig för att lita för mycket på en brasse då dom även efter att ha bott granne länge med dig skiter i grannsämjan om dom kan tjäna lite snabbt. O sen med crackens intåg plus andra droger där Brasilien har enorma problem så ska du nog vänta med att köpa lägenhet utan hyr o var där ett tag o se hur det verkar.
Landet ÄR underbart men det har MYCKET problem.
Lycka till.
#8 2012-05-10, 10:21
Har bestämmt mig för att flytta ner dit och bo där 1 månad till att börja med..sen åker jag hem för att fundera..du har helt rätt att man måste "känna" på landet lite först
#9 2012-05-12, 02:19
Guti-14
Jag bor och pluggar i Rio nu, Det är riktigt dyrt att bo här, att hyra en etta i ipanema kostar 8000 i manaden i copacabana är det väl runt 5-6000. Och vi ska inte tala om priserna att köpa en lägenhet.
Ipanema e dyrast i Brasilien och kostar ca 140000 kronor per kvadratmeter.
Men om man har rad sa e det värt det
#10 2012-05-12, 17:27
Kasper88: får man fråga hur länge du varit där och vad du jobbar med? och vad fick dig att åka?
#11 2012-05-14, 09:21
giveittome
Håll gärna tråden levande o berätta hur det varit o dina upplevelser efter din resa o positiva o negativa upplevelser. Då man fortfarande lever med tanken att en dag ev kunna flytta dit så är
alla berättelser intressanta. Hoppas du får en kanontid i detta fantastiska land o att allt går bra.
#12 2012-05-20, 07:19
waikikii
Jag har god lust att flytta från Sverige till typ Brasilen men hur ska man tjäna pengar liksom? Kan varken spanska eller portugisiska..