Måndag 25 Mar 2019

Åtal väcks mot polis som läckte video på bloddopning

Åklagare i Österrike väcker åtal mot den polis som läckte en video på en längdskidåkare som togs på bar gärning med en nål i armen. Polisen riskerar upp mot tre år i fängelse, skriver AP.


Pompeo varnar Ryssland om stöd till Venezuela

Efter rapporter om att ett 100-tal ryska soldater landat i Venezuela på söndagen har USA:s utrikesminister Mike Pompeo talat i telefon med sin ryske motpart Sergej Lavrov och varnat Moskva för att ta ytterligare liknande steg.


Israel attackerar mål i Gaza som svar på raketer

Israeliskt flyg bombade på måndagskvällen Hamasrörelsens baser i hela Gazaremsan. Attackerna är svaret på morgonens palestinska raketattack mot ett samhälle nära Tel Aviv, då åtta personer sårades.


Det finns med i justitieministerns sammanfattning av Muellers rapport

Så här sammanfattar justitieminister William Barr den så kallade Rysslandsutredningen för kongressen:


Kreml efter Muellers rapport: Inget nytt

Det är svårt att hitta en svart katt i ett mörkt rum, speciellt om det inte finns någon katt. Så säger Kremls talesperson Dmitry Peskov efter att sammanfattningen av Muellers utredning presenterades under söndagen.


En häktad misstänkt för stölder mot äldre

Efter en serie av brott riktade mot äldre i centrala Stockholm har en person häktats, skriver polisen på sin hemsida.


T-Bone Burnett: Vi är en motståndsrörelse nu, vi som fått nog av jättarnas arrogans

AUSTIN. T-Bone Burnett är den amerikanska rotmusikens grand old man. Nu ägnar han en stor del av sin energi åt det han ser som teknologijättarnas utarmning av konstens och musikens möjligheter att verka i full frihet. Jätten...


Victor Nilsson Lindelöf har fått barn

Landslagsbacken Victor Nilsson Lindelöf har blivit pappa.  Livet ropade, skriver 24-åringen på Instagram.


FN: Bostaden en mänsklig rättighet

MALMÖ. Som första svenska stad har Malmö anslutit sig till det FN-ledda initiativet The Shift.  Vi vill på global nivå få till ett perspektivskifte där bostaden ses som en mänsklig rättighet, inte en handelsvara, säger FN:s...


Israel attackerar mål i Gazaremsan

Den israeliska militären bekräftar att den börjat attackera mål i Gazaremsan. Vittnen i området bekräftar för Reuters att explosioner hörs.


Diana Ross försvarar Michael Jackson

Artisten Diana Ross försvarar Michael Jackson efter den omtalade dokumentärserien Leaving Neverland, där popikonen anklagas för övergrepp på två pojkar.


Theresa May: Inget stöd för tredje Brexitomröstning

Storbritanniens premiärminister Theresa May medger i ett tal i parlamentet att hon inte har lyckats samla ett tillräckligt stort stöd för sitt Brexitavtal för en möjlig tredje omröstning.