Fredag 18 Jan 2019

Vilken egenhet har kommunalrådet?

Testa vad du kan om nyhetsveckan.


Topp 5: Se och göra i Barcelona

I underbara Barcelona finns det "hur mycket som helst" att se och göra. Hur skall man hinna med allt om man bara har bokat in en weekend? Det gör man såklart inte. Då är det ju jättebra att vi har satt ihop en...


Barcelonas bästa smakupplevelser

Barcelona är ett mecka för matälskare. Här kryllar det av tapasbarer, caféer, barer och alla sorters restauranger. Det är ingen risk att du går hungrig när du besöker denna fantastiska stad. Här tipsar vi om var du hittar...


Torsdag 17 Jan 2019

Påhoppad modell slår tillbaka mot Brasiliens regering

RIO DE JANEIRO. Brasiliens miljöminister har kallat supermodellen Gisele Bündchen för dålig brasilianare eftersom hon uppmanat folk att rädda Amazonas. Nu svarar modellen med att säga: Det är den som skövlar som är en dålig...


Korsfäst Ronald McDonald ska tas ner i Israel

Ett israeliskt museum kommer att ta ner ett konstverk föreställande en korsfäst McDonaldsclown efter våldsamheter och protester som enade delar av landets kristna minoritet, kulturministern, och konstnären själv.


Konstrecension: Släktskap mellan skilda (konst)arter

Tre konstnärer som intresserar sig för evolutionsbiologi är aktuella i en liten men snygg och mycket välhängd grupputställning i Stockholm.


Två matchstraff ändå vann Färjestad mot Frölunda

Färjestad drog på sig två matchstraff på kort tid. Men Frölunda kunde inte ta vara på sitt övertag. I stället bröt Färjestad sin tunga bortasvit med en 30-seger.


Femte raka segern för Sverige men skadan oroar

Fem matcher fem segrar. Men det blev en ny rysare. 3330 mot Ungern betyder att Sverige har med sig full pott, fyra poäng, till spelet i huvudrundan. Men Sveriges spelmotor Jim Gottfridsson skadade sig och kan vara borta från...


Norge har fått en utökad regering

Norge fick på torsdagskvällen ännu ett parti sin regering. Detta sedan förhandlingarna med Kristelig Folkeparti avslutats efter två veckors förhandlingar.


Filmrecension: Bruce Willis tillbaka med superkrafter i omständliga Glass

M Night Shyamalans uppföljare Glass återförenar Bruce Willis, Samuel L Jackson och James McAvoy. En trio med superkrafter eller vanföreställningar?


Italienskt samhälle säljer sina hus för 1 euro

Det kostar nu mindre än en espresso att bli ägare till ett hus på Sicilien. Men den som vill köpa ett hus som blickar ut över Medelhavet för dryga tio kronor bör vara beredd att kavla upp ärmarna.


Trump straffar Pelosi ställer in hennes resa

Sedan representanthusets talman Nancy Pelosi försökt få USA:s president Donald Trump att skjuta upp sitt tal till nationen beslutade Trump på torsdagen att stoppa Pelosis resa till Belgien, Egypten och Afghanistan.