Tisdag 25 Jun 2019

M: Snabbutred ändrad lagstiftning

Regeringen måste snabbutreda ny lagstiftning så att kontrollerna kan fortsätta. Det kräver Moderaternas rättspolitiska talesperson Johan Forssell efter DN:s nyhet om att tullen inte längre har rätt att undersöka...


Listeria hittad i varmkorv

Företaget Siljans chark återkallar varmkorv, både 8-pack och 16-pack, med bäst före-datum 10 och 11 juli 2019.


Guide: 10 saker du inte ska missa på Ibiza

IBIZA, SPANIEN. Den lilla mystiska ön sydväst om Mallorca är en plats man antingen hatar eller älskar. Här blandas new age med lyxliv, kändisar med hippies och lyxhotell med mysiga agroturismos. Här är du fri att göra vad du...


Världens 50 bästa restauranger har utsetts

Vill du äta på världens bästa restaurang? Då ska du åka till Frankrike, närmare bestämt till staden Menton, där restaurangen Mirazur ligger.  Nu har världens 50 bästa restauranger utsetts.


Amerikanska teleoperatörer vänder sig till Ericsson efter Huawei

Ericsson och Nokia kan komma att ersätta kinesiska Huawei och ZTE på en rad platser i USA. Detta sedan de kinesiska telekomjättarna har pekats ut som säkerhetsrisker av amerikanska myndigheter, skriver nyhetsbyrån Reuters.


Olympisk glädje i Italien hoppas resa sig ur den ekonomiska krisen

Rom. Italienarna är att gratulera till vinter-OS 2026. Inte för att de förtjänar det mer än andra. Tvärtom.  Detta är ju deras tredje vinter-OS, det förra var så pass nyligen som 2006.  Men just nu behöver Italien tilltro och...


Vilka signaler vill klädföretaget H&M skicka?

Hur har H&M:s lönsamhet påverkats av klädjättens pågående omställningsarbete och vilken nivå ligger det uppmärksammade varulagret på? Det är två av huvudfrågorna inför torsdagens delårsrapport.


Barn svalt av vegankost föräldrar överklagar domen

Barnet närmast svalt på grund av vegankosten den fick av föräldrarna. Nu överklagar föräldrarna domen.


Teliakunder kan bli av med tv-kanaler

Om mindre än en vecka riskerar Teliakunder att bli av med sju tv-kanaler. Förhandlingar pågår ännu med leverantören Nent. Bägge parter uttrycker dock förhoppningar om en lösning.


SMHI utfärdar varningar för skyfall

När kalluft möter varmluft så resulterar det i skyfall. Det är precis det som kommer att ske under onsdagen. Nu varnar SMHI för att stora regnmängder kan komma över flera län i mellersta Sverige.  Det kan bli uppemot 30...


Trump: Om Iran anfaller svarar vi med utplåning

Ordkriget mellan Iran och USA fortsatte på tisdagen. USA:s president Donald Trump hotade med att besvara en attack från Iran med utplåning av vissa iranska intressen.


Vi var inte riktigt mogna för medlemsomröstningar

Liberalerna skulle ha haft tydligare spelregler för nomineringen av partiledarkandidater, enligt Anna-Lena Johansson, kommunalråd i Sollentuna. Vi var inte riktigt mogna för den här modellen med medlemsomröstningar, säger hon.