Hitta diskussioner med liknande innehåll

Volunteer work?

#1 2009-10-12, 23:03
Dr Internet
Tja! Jag undrar om någon har erfarenhet av att åka iväg och jobba som volontär på utsatta platser? Till exempel när tsunamin kom till Samoa nyligen, finns det inte möjlighet att på något organiserat sätt åka ner och hjälpa till? Vem kan man vända sig till? Vad kan man få för förutsättningar? (betalt boende/mat/ ?resa? för att man åker ner och gör allt för att rensa upp det helvetet de fått?)
#2 2009-10-12, 23:07
DrGreenthumb
När det gäller katastrof drabbade områden räcker det med att du bara tar dig dit, annars kan du ta reda på vilka organisationer är på plats så tar dom säkert emot hjälp.
#3 2009-10-12, 23:30
Sthlmstjej
Oftast så får man ju betala för att volontär arbeta på många ställen. (konstigt nog ja)
Oftast vill man ha (speciellt) utbildad personal på en viss plats och tidpunkt och då är de oftast anställda direkt av Röda Korset, Läkare utan gränser eller vad det nu kan vara och får resor/lön/försäkringar e tc betala därifrån.

Men visst kan du åka ner själv och hjälpa till, och stå för allting själv. Dock är det mycket du måste tänka på, vaccinationer, dina egentliga kunskaper, (hur skall du hjälpa till??) språket, boendet osv osv, så lättast vore väl att söka jobb/utbildning direkt på en hjälp organisation så du först får gå utbildning några månader och sedan bli utskickad?

Säkrare också, för din del då många delar av världen är betydligt fattigare och farligare än Sverige.