Hitta diskussioner med liknande innehåll

Lalla runt i mellanöstern billigt och bra

#1 2009-11-25, 18:46
poughkeepsie
I brist på precis allt i mitt liv leker jag lite nätt med tanken om att uppleva mellanöstern på ett billigt och mycket inhemskt sett, (krigsförorenade områden exkluderade).

Jag har 30 000 svenska riksdaler och vill glo på pengarna över en längre period, är allt ifrån kräsen och har flera månaders erfarenhet av att bo utanför Sveriges fina bostäder.

Gratis hyra (praktiskt taget), billig mat och inte en turist i sikte (praktiskt taget), låter kul. Alltså inte UAE eller Qatar.

Siktar sådär extremt spontant på Jemen, Oman eller Saudiarabien, kust eller inåt landet kvittar totalt.

Någon som vet var jag ska börja leta?

Vill editera lite här; jag läser på om Jemen just nu, låter sjukt perfekt i min öron, så jag specificerar tråden en aning. Någon som har erfarenhet av att besöka Jemen en längre period? Fortfarande öppen för andra förslag
#2 2009-11-26, 01:34
jag vet att visumsituationen i saudi är ganska trickig, tror man som västerlänning bara kan komma in på hajj-visum, vilket du kan få tips på genom din lokala imam. Annars går ju businessvisum att få tag på, men jag vet inte om du är i oljebranschen ;-)

har en god vän som for till jemen och har bara goda saker att säga .
bäst tar man sig dit med bananbåt från djibouti eller på skumpig buss från oman.
alt. kan man flyga dit, och (om man har tur) få visum på plats.
#3 2009-11-26, 14:30
poughkeepsie
hej hej!

jag kollade lite på att studera arabiska i Jemen, räknade att 12 veckors kurs, 12 veckors boende i Sanaa + flygbiljetter tur och retur från Stockholm landar på 1082 euro.

Låter jätte bra!
#4 2009-11-26, 17:59
låter flott! kör på det! hoppas du får en kul och intressant resa :-D
#5 2009-12-06, 23:42
Evokee
Saudi är väldigt svårt att få visum till. Jemen bör du inte åka till även om du tycker du dig vara en orädd turist med skinn på näsan. Oman däremot är billigt och bra (men verkar inte så jättebilligt med boende), men har vad jag känner till inga vettiga arabiska-kurser.
#6 2009-12-16, 12:43
Savoy
Kolla upp Syrien om du vill att pengarna ska räcka länge, slippa turister och samtidigt lära dig arabiska. Ska vara väldigt trevligt i allmänhet också. Libanon med Beirut ligger bara en tretimmars minibussresa bort, Jordanien också skapligt nära. Med ett extra pass kan du se Israel/Palestina ganska bekymmersfritt också.

Ingen egen erfarenhet, allt är bara vad jag hört av andra som varit där.