Hitta diskussioner med liknande innehåll

Polynesia island exploration

#1 2010-01-05, 16:33
gronsaksrora
Drar till med en engelsk häftig rubrik så detta inte framstår som ännu en "ååh när jag blir stor ska jag backpacka på Bora Bora"-tråd.

Vad finns det för möjligheter att, själv, resa runt i Polynesien? Jag har aldrig varit där så min "uppfattning" av den delen av världen är en blandning mellan stora-och små öar, de flesta obebodda. Tahiti, Bora Bora osv. är ju 'tourist food' så att säga, men jag tänker mig mer de små skitöarna som ingen (rimligtvis) bör bry sig om, annat än insnöade vikingar som tror att allting ser ut som på vykort.

Att köpa en båt och segla dit själv är ju det obvious answer. Men finns det någon ALLEMANSRÄTT? Kan jag gå iland vart i helvete jag vill? Eller är många öar i "privat" ägo? Kan man 'backpacka' (nej, inte haschrökande ungdomsgäng nu, jag tänker mer SVT hajk. Vatten, konserver, you name it. Tänk Tom Hanks och bollen Wilson 'under control edition').

Förväntar mig kanske inte att någon här har verkliga erfarenheter annat än någon släkting som drog på bröllopsresa men ja, vafan, flashback bör ju ha allt. Kan man stryka omkring i Polynesien själv och njuta av ensamhet och vackra öar, eller är verkligheten global översvämning, könsorgansätande kanibaler och åskväder?
#2 2010-01-07, 02:51
Sthlmstjej
Fiji öarna, Salomon öarna och Cook öarna är det inga som helst svårigheter att besöka i alla fall. Man kan backpacka på dessa öar men en del ställen är av privat ägo och där kan du inte gå.
Allemansrätt är något specifikt för Sverige så det skall du nog inte räkna med där. Man får istället bo på hostels e tc.
Tahiti vet jag ej..

Köp Lonely planets böcker, där står allt!
#3 2010-03-29, 01:37
björcken
Om du allvarligt planerar en sådan resa kan du kontakta mig per pm.
Du kan få hur utförlig information som helst, dock kan det dröja lite innan jag kollar pm.

/Björcken