Hitta diskussioner med liknande innehåll

Samma erfarenheter?

#1 2010-03-10, 18:23
sang-real
Jag har ett arbete som gör att reser väldigt mycket framförallt i Afrika och de fattiga delarna av Asien. Jag kom precis hem från en resa i västafrika där jag flög från Lagos Nigeria till Bryssel.

När jag flyger från Afrika händer nästan alltid samma sak. Ungefär 1 timme in på flygningen kommer det tillbaka nån som är vit i ansiktet och pratar med flygvärdinnorna som suckar tungt. Om jag då går till toaletterna möts jag av samma syn. Det är ofta bajs och kiss över hela golvet och ibland på väggarna. Ibland ligger det även skit i handfatet. Detta sker uteslutande när jag flyger från Afrikanska destinationer mot Europa. Inte sällan är alla toaletterna oanvändbara på slutet av flighten.

Nigeria är ett land med många rika och jag uppfattar det som att det flesta jag reser med är världsvana människor. Den som varit i Lagos vet att dom flesta rika har vattentoa enligt västerländsk standard. Jag försöker att hålla mig ifrån alla rasistiska förklaringar men jag vet snart inte vad jag ska tro.

Vad fan beror detta på? Är det nån annan som stött på ett liknande problem?

Det har aldrig hänt mig nån annan stans, varken å charterflyg eller i nån annan del av världen.
#2 2010-03-10, 18:38
kvistlack
Har flugit många turer Afrika - Europa men kan inte påminna mig att jag någonsin varit med om det. Måste vara kopplat till dig... Nej, har ingen förklaring till det. Har även gjort ganska många besök på mycket varierande toaletter/latriner/etc i Afrika men har inte upplevt några problem med spridd avföring även om det kanske inte brukar lukta så jävla kul precis, men mest av urin. Diskotekstoaletter brukar dock vara lite ofräscha vare sig man är i Kampala, Dakar eller Ockelbo (för att nämna tre viktiga huvudstäder).
#3 2010-03-20, 01:04
Schnuppfen
Ursprungligen postat av sang-real
Vad fan beror detta på? Är det nån annan som stött på ett liknande problem?

Det kan du lita på, och vi upptäckte samma fenomen på ett vandrarhem i Liverpool. De första två dagarna var toaletten ren och välskött, men så kom en tvättäkta afrikansk neger till vårt 8-manna rum. Först förundrades vi över vilken dålig engelska han talade, och sedan över hans ostyriga och slängiga stil.

På kvällen skulle jag gå på dass, och det var ingen rolig syn som mötte mig. Det var nerpissat över hela toaletten och golvet, och det låg bajsrester över toalettkanten. Kranarna och handtagen var gulnade av intorkat piss, och även toalettrullen var nerpissad. Stanken var outhärdlig, och det var inte enbart exkrementen utan den totala "luktbilden"var sällsynt vämjelig.

Afrika är definitivt ingen kontinent för personer med bacillskräck. Eller med normala krav på renlighet, för den delen.