Hitta diskussioner med liknande innehåll

Boende i Wien

#1 2010-03-23, 18:52
Schlitzie
I slutet av april kommer jag och syskonen resa till Wien, och jag söker nu tips på boende. Mysiga pensionat eller hotell till rimliga priser eftersökes. Centralt (men med hänsyn till ekonomin är kanske ringstrasse uteslutet), gärna inklusive frukost. Bra standard, men inget lyx. Tillgång till kök/pentry vore ett plus, men knappast obligatoriskt. Hotell med lägenhetsboende är tänkbart!
#2 2010-03-23, 19:21
Seraphium
Hur länge blir ni borta och vad ligger er budet på?
#3 2010-03-23, 19:28
Schlitzie
Ursprungligen postat av Seraphium
Hur länge blir ni borta och vad ligger er budet på?


Tre eller fyra nätter blir det. Några tusenlappar kan väl disponeras till boendeformen (för tre personer).
#4 2010-03-23, 19:46
HowlinWolf
När jag var där i november bodde jag på Hotel Resonanz i stadsdelen Leopoldtstadt (norr om Donau dvs norr om city). Billigt, bra läge och fräscht hotell. God frukost också. Inget fancy, men helt OK. Tog väl fem minuter intill centrum (Stephansplatz) med U-bahn.

Vill ni ha tips på café så rekommenderar jag starkt Café Sperl på Gumpendorferstrasse. Ligger inte på huvudstråket, men väl värd den extra promenaden. 100-årigt etablissemang i jugend stil och riktig klassisk, wiensk cafékultur när den är som mest genuin. Skippa Sacher Café (med den berömda Sachertårtan). Turistfälla en masse, kunde inte ens komma in i lokalen. God Sachertårta kan man få på andra ställen.
#5 2010-03-23, 23:06
lintu
http://www.wombats-hostels.com/vienna/

Fick tips om dessa två hostels, fanns tyvärr inga bäddar lediga när jag ska till Wien(nu på söndag). Så jag valde Vienna city hostel istället. Kan återkomma med recension senare..