Hitta diskussioner med liknande innehåll

Roadtrip från Miami till NY City via Washington DC.

#1 2010-04-03, 11:56
superpandan
Finns X antal trådar om roadtrips men inte hittat allt jag söker så skapar en ny.

Jag och en nära vän till mig flyger till Florida i mitten på september för att se sista uppskjutningen av rymdfärjan. Mission STS-133. Som ni kanske vet så pensioneras rymdfärjorna efter det så det är sista chansen nu!

Efter det så tänkte vi köra en roadtrip från Miami-området till New York City.
En grovt gjord vägbeskrivning vi tänkte oss finns här: http://biturl.net/?r97x2g
Vi ska försöka undvika motorvägar så gott det går för att uppleva så mycket som möjligt. Vi är där borta i 3 veckor.

Nu undrar vi. Vad MÅSTE man göra, enligt er, när man är i USA samt vad finns det att uppleva vid den där rutten?

Vi har hyrbil från dag 1 och är runt 25 år gamla.
#2 2010-04-03, 12:40
elden
De blir en liten omväg, men jag rekommenderar starkt och åka neråt först och se alla öarna när man åker ut till Key West. Gjorde själv detta och det är magiskt.

Det är ett gay område men hatar man inte gayfolk så är de en sevärdhet.

World Disney i Orlando var grymt med. Tips!
#3 2010-04-03, 13:02
superpandan
Ursprungligen postat av elden
De blir en liten omväg, men jag rekommenderar starkt och åka neråt först och se alla öarna när man åker ut till Key West. Gjorde själv detta och det är magiskt.

Det är ett gay område men hatar man inte gayfolk så är de en sevärdhet.

World Disney i Orlando var grymt med. Tips!


Tack för tipsen då bokar vi in key west i några dagar!
Vi har inget emot omvägar. Kartan jag länkar till i tråden är grovt gjord, vi har bestämt oss för Atlantic City också efter att jag gjorde den
#4 2010-04-03, 13:05
elden
Lite avundsjuk på er tripp. Gjorde en liknande något år sen. Underbart!

Ett till tips är alligatorsafari i Everglades med en svävare. Riktigt coolt.
#5 2010-04-03, 13:11
superpandan
Det har alltid varit en stor dröm att åka till USA. Antar man är förstörd i huvudet av alla amerikanska serier och filmer
Dessutom blir man ju inte yngre så det gäller att passa på! Nice, bokar in det också!
#6 2010-04-03, 23:58
sagemme
Först så är det rent idiotiskt att ta bilen in till Manhattan. Visst skön utsikt men ni kommer ångra det hårt!
Stanna några mil ifrån, ta lokala färdmedel in till NYC så lovar jag att ni får ut mycket mer av resan.

Sen vet du säkert att det är ett flertal vägtullar på vägarna kring N Y, Philly, Baltimore och D.C.?
Vet inte hur mycket det går att undvika genom att köra små vägar som du skrev men var beredd på det i alla fall. Hwy-95 är som många andra amerikanska vägar, miltals med raksträckor men som sagt med vägtullar.

Kör ni utmed kusten så kör mot Norfolk och sen över Chesapeake bay bridge (route 13 o 50) så är det rätt bra utsikt och ett lugnare tempo.

Sen så är D.C. betydligt mer trafikvänligt än NYC och är rätt kul att blåsa förbi Capitolium, Vita huset, Washington monument och de andra kända platserna i D.C. De flesta museerna där är gratis och märkte själv att det försvann många timmar i Smithsonian national air and space museum (sett Natt på museet 2?) pga allt som fanns att se där. Finns otroligt mycket att se i D.C. och polisen jag träffat på är mycket trevliga, till skillnad mot andra ställen jag varit på.

Fortsätter ni utmed kusten sen så finns ju Atlantic city där om ni vill spela lite. Var smarta och skippa Baltimore och Philly, risk att hamna i fel områden och bara random amerikanska städer. Vill ni se Liberty bell i Philly så åk kommunalt in eller var säkra på vägen.

Och som sagt, ställ bilen en bra bit från NYC, det är bara sinnessjukt att ge sig in där med bil och chaffisen kommer se NOLL! Sen på Manhattan så ser man ändå inte husen från bilen, de är för höga nämligen . Finns inget bättre än en kvällspromenad över Brooklyn bridge t ex.
#7 2010-04-04, 00:14
superpandan
Tittade precis in för att se om någon skrivit och tajmade det tydligen bra.
Kartan där på google är bara för att visa den ungefärliga rutten vi tänkt oss. Dvs inte in på gatunivå direkt, det var mest att markera att vi ska till NYC

Tack för alla tips! Blir att försöka undvika alla stora vägar så mycket som det går för att se naturen och så vidare och ska tänka på det där med Baltimore och Philadelphia, onödigt att hamna i trubbel. Japp, vägtullar tänkte vi kolla upp på vad det ungefärligt kostar samt google verkar ju ha en funktion (vet inte hur pass bra den är) där man klickar i att undvika sånna. I Washington känns det som att vi kommer spendera en hel del tid just för att se "allt", museeumen osv. Japp, Atlantic City är även det inbokat.

Har du fler tips på sevärdheter samt vad man verkligen måste göra i USA så skriv gärna. BTW är det vanligt med drive-thru liqour stores? Känns som att det är något man måste testa bara för att