Hitta diskussioner med liknande innehåll

Asien/Oceanien Tour

#1 2010-04-22, 13:14
Frasse_08
Hej, vi är 3-4 polare som hade tänt att åka på en resa i ca 3 månader! Vi hade tänkt Thailand, Laos, Malaysia för att senare dra iväg till Australien, Nya Zeeland och Fiji! Vi skulle gärna vilja få lite förslag, rådgivning och rekommendationer från er! Ska man boka biljetter innan hemma i sverige eller sista minuten där borta? Hur mycket pengar?(tänkt oss 50k) Finns det andra länder som rekommenderas? Vilka måsten finns? Bra att veta mm? Tack
#2 2010-04-22, 13:21
Klamydiatorsk
Jag själv har inte åkt på någon sådan här resa, men typ 80% av dom jag känner som har vart ute och rest har gjort denna tour!
Många av dom har stannat till i Bali, det ska tydligen va kickass och bara grymt relax.
Sedan är det väl så att själva tanken med sådan här resor är att de ska vara ganska spontana, vill man stanna en extra vecka i Laos så ska man kunna göra det, eller att man träffar på några schyssta personer som man vill hänga på till något helt annat land än man tänkt sig. Då kan det ju vara smart att inte ha förbokat alla biljetter.
#3 2010-04-22, 13:37
zenraw
Om du syftar på jorden runt resa så bör resekassan ligga närmare 100k. Mitt tips är att ni åker runt i Asien mycket, för det lär ge er massor av perspektiv, samt att ni kan ha kul. Dom länder du har nämnt är soft i sig, men det är inga måsten, utan satsa på asien, ni lär inte ångra er.
#4 2010-04-22, 13:56
wally.lamb
Jag tycker tre månader bara skapar stress, mycket resa och det är inte så kul.

Är på en sån resa nu, skulle egentligen bara vara i Thailand i c:a tre månader.
Men har rört mej runt nu i Malaysia, Singapore och Filippinerna.
Har tänkt att klara av Kambodja, Vietnamn och Laos innan jag ska hem.
Men det är mycket resa och kostar mer med.

Jag hade nog hellre spenderat tre månader med att besöka Thailand, Filippinerna och Indonesien.
Har inte varit i Indonesien, men alla man träffat som varit har älskat landet.

Men jag ska dit i höst har jag tänkt.
#5 2010-05-11, 17:55
epoxie
Ursprungligen postat av Frasse_08
Hej, vi är 3-4 polare som hade tänt att åka på en resa i ca 3 månader! Vi hade tänkt Thailand, Laos, Malaysia för att senare dra iväg till Australien, Nya Zeeland och Fiji! Vi skulle gärna vilja få lite förslag, rådgivning och rekommendationer från er! Ska man boka biljetter innan hemma i sverige eller sista minuten där borta? Hur mycket pengar?(tänkt oss 50k) Finns det andra länder som rekommenderas? Vilka måsten finns? Bra att veta mm? TackJag och en kompis har liknande funderingar. Vi kommer vara borta i två månader. Vi ska dra till Bali i mitten av juni och har tänkt vara där i 30 dagar, så man slipper skaffa turistvisa, och därefter dra vidare till något av Kuala Lumpur, Hong Kong, Singapore, Borneo eller liknande (Tips på resmål är vi även tacksamma för då vi inte fastslagit vilket/vilka det blir efter Bali)

Hade behövt tips av resvant folk på hur man bäst tar sig:
När vi ska besöka andra ställen än Bali känns det dumt att beställa tur/retur till Bali.

Är det smartare att beställa en enkel resa till Bali, och sedan beställa resten av resorna när det är dags att bege sig till ett nytt ställe? eller blir detta otroligt mkt dyrare?

Eller kanske beställa alla resorna redan innan vi åker? vilket ju då antagligen ger ett bättre pris men sämre möjlighet till spontanitet? Hur funkar det annars här med ombokning.

Ytterligare ett alternativ vore ju att köpa tur retur till bali och inom denna tidsperiod ha en tur-returbiljett bokad till t.ex Hong Kong.

vad är billigast och smidigast? Tacksam för alla seriösa svar
#6 2010-05-11, 19:33
möbelklister
Tre månader är inte mycket om man vill ha en behaglig långresa. Dessutom går det oftast åt mycket mer pengar när man reser så snabbt. Skulle rekommendera en längre resa i tid (men samma pengar), eller en kortare resa i antal länder/platser. Ett land per månad känns som ett absolut max för mig (men beror naturligtvis på landets storlek). Thailand i tre månader är helt ok. För Östtimor räcker nog en månad eller mindre. I Indonesien kan man resa i åratal.

Att alla ska till Bali beror antagligen på att de hört om någon annan som varit där (få reser vidare till de mer intressanta delarna), eller att de absolut vill vara på en ö med maximalt antal västerländska turister. Bali är Sydostasiens Mallis (Mallorca) eller Kreta, men landet har 7000 öar att välja på.

Indonesien (exklusive Bali) är fantastiskt. Östtimor är trevligt och annorlunda. Thailand är överreklamerat och överbefolkat av turister. Malaysia är underskattat. Vietnam, Laos, Kambodja får en, tre respektive fyra solar av mig (av fem möjliga). Alla länderna är någorlunda billiga eller mycket billiga. Alkohol är dyrt i Malaysia och Brunei, men annars billigt. Undviker man festande, dykning och turistfällor kan man leva för 50-100 kr per dag.