Hitta diskussioner med liknande innehåll

Hur är det att bo i Hawaii? Några erfarenheter?

#1 2010-09-10, 13:39
Gungdungkung
Rubriken.
#2 2010-09-12, 11:03
Proft
Jag har bott drygt sex månader i Waikiki beach, Honolulu (inte så långt från där Obama växte upp). Det var grymt. Gångavstånd till beach, gym, pubar, bio och discon.

Klimatet är underbart, typ ett par kvällar per år man behöver ha långbyxor på sig. Då är det freezing enligt lokalbefolkningen. Samtidigt är det friskt och inte så torrt det kan vara vid Medelhavet eller i Los Angeles.

Sedan är det väl nästan det enda stället jag har varit på där det är verklig smältdegel mellan olika etniska grupper. Och det faktiskt funkar. Det finns ingen som bryr sig om hudfärg där, eftersom alla bor blandade. Inga ghetton. Samtidigt är nästan alla bra på engelska och amerikaniserade, så det är najs att vara mitt i Söderhavet, fast ändå i USA.

Sedan så kan man ju bo utanför Honolulu. Antingen på Oahu, ön där staden ligger, eller på någon av de andra öarna. Jag vet inte så mycket hur det är där av egen erfarenhet. Har bara gjort en dagstur till ön som heter Hawaii (The Big Island). Den är störst och ganska öde till stor del. Det finns dock en del småstäder som Hilo på den. Men jag tycker den ön liknar Island, inte till klimatet, men till att den är obefolkad och har fina naturområden och risk för aktiva vulkaner.
För annat än naturliv och bad verkar dock folk flyga till Honolulu. Det är ganska kort avstånd och billiga flygturer.

Oahu är mindre och mer tättbebygd. Men det finns ganska stora naturområden. Det är dock ganska lätt att ta sig runt på ön, eftersom det är samma bussbolag som inne i stan.

Jag känner några som bor på Maui, och de säger att ön har blivit mer exploaterad de senaste åren. De trivs dock fortfarande där. Men vet inget själv om ön.


En nackdel är att Hawaii ligger lite off, så är man där länge kan ju Honolulu och de övriga öarna känns lite små. Sedan är priserna höga. När jag var där låg dollarn nästan uppe på 11 kronor. Det är mycket billigare nu, men det är fortfarande dyrt på Hawaii på grund av att mycket importeras till ögruppen samt extra dyrt i Waikiki på grund av turisterna.

PS. Konstigt att du inte har fått några fler svar dock än, eftersom det har varit hundratals, om inte tusentals, svenskar som har studerat där sedan 1990-talet.
#3 2010-09-12, 21:29
Ursprungligen postat av Proft
TEXT.


Mycket bra fakta där, men får man fråga vad du gjorde under tiden du var där Studera, jobba eller bara en Liten semester?
#4 2010-09-13, 02:06
Proft
Jag studerade på ett av universiteten där: Hawaii Pacific University. Då (2000-2001) var det nog det universitetet med flest svenskar i USA med 100-200 svenskar där. Därför är det litet underligt att så få svarar här, därför som jag skrev det har nog genom åren varit säkert 1000 personer där.

Men det finns en tråd om Hawaii i Nordamerikaforumet, så det är kanske där alla postar.