Hitta diskussioner med liknande innehåll

Oman, hur är det för kvinnor att åka dit?

#1 2010-09-13, 18:23
miklon
Vi är en barnfamilj som funderar lite på att åka till Oman, vi tänkte då åka till Muscat till att börja med, sen kanske ta en vecka eller några dagar i Salalah. Men det vi funderar på är hur kvinnosynen är i Oman, utanför turistorter som Salalah. Kan västerländska kvinnor gå barbenta och i kortärmat?

Hur är det med alkohol?
#2 2010-09-13, 18:27
cammo
#3 2010-09-13, 19:44
cedar
Hej!

En vän till mig bor sedan fem år i Oman med sin familj. Barnen är numera tonåringar, går i amerikansk privatskola och umgås mest med utlänningar och välbärgade omanier. De tycker inte att det är så stor skillnad mot västvärlden om man rör sig i tätbefolkade områden och turistorter. Det går att gå barbent, men knälånga kjolar och klänningar rekommenderas. Bara armar är okej - ta med en sjal att täcka över axlar och armar vid behov, det skyddar mot solen också.

Om man som ni planerar att röra er utanför turistorterna menar de att man nog bör ta seden dit man kommer och klä sig lite mer passande. Det är upp till er att avgöra vad det innebär, men långa linnebyxor och en långärmad tröja är inte helt fel i gassande sol. Enligt dem blir man nästan alltid behandlad bra, oavsett om man klär sig lätt eller inte.

Alkohol är svårt men inte omöjligt att få tag på, det finns vissa barer och restauranger som serverar.
#4 2010-09-13, 19:51
Så länge du respekterar den enkla regeln att täcka axlar och knän så är det lungt. Kjol som slutar precis nedanför knäna och en top/t-shirt så är allt väl.
#5 2010-09-13, 22:05
cedar
EDIT: Räkna med taxi eller hyrbil som ert främsta färdmedlet också, då kollektivtrafik är näst intill obefintligt
#6 2010-10-05, 22:08
Evokee
Första dagen jag var i Muscat såg jag en ensam kvinna i bikini ligga själv på stranden hela dagen utan att nån brydde sig det minsta.

Men visa lite respekt och gå inte runt med linne och shorts i stan.