Hitta diskussioner med liknande innehåll

Flytta till Guam?

#1 2010-09-15, 02:30
stray_dog
Tjena,

Jag jobbar sedan ett par år i New York men börjar nu bli sugen på att pröva något annat ställe under ett par år. Har nu ett jobb på gång på Guam.

Har själv inte varit i närheten av stället så jag vänder mig såklart till FB för råd. Är Guam ett ställe man kan tänka sig att bo på? Hur är utelivet (är singel) och potentialet att hitta partner?

Jag kommer tjäna riktigt bra men mitt ideal vore om det är ett ställe där man kan hänga dels på eleganta ställen typ privata country clubs och ibland gå "undercover" och hänga bland surfare, backpackers etc i flipflops och shorts.

Slutligen, är det bara asiater där eller finns det även europeer, vita amerikaner etc?
#2 2010-09-15, 03:06
adddict
Guam är ju amerikanskt så du kommer att träffa en del vita där, dock mest japaner.
Utelivet är helt okej.

http://nightlife.hotguam.com/category/bar/all-bars
#3 2010-09-15, 04:37
BadCop
Guam av alla jävla ställen? Där ser man. Rapportera tillbaka till oss om du tar jobbet och berätta hur det är!
#4 2010-09-15, 05:07
stray_dog
Tack! Utelivet verkar ju helt ok. Såg att det är amateur strip night på en klubb ikväll . Frågan är väl hur föräldrar och syskon i Sverige skulle reagera, de är rätt trötta redan på att man är i USA och Guam är ju typ på andra sidan jordklotet. Men jäkligt frestande!
#5 2010-09-15, 14:55
BadCop
Absolut! Sedan har du ju något i cv:t som få andra lär ha när du söker nytt jobb nästa gång och det är väl sällan helt fel. Att bo och jobba i USA är väl inte särdeles speciellt numera antar jag för en svensk? Jag har inte varit "hemma" i Sverige på ungefär 16 år så jag har dålig koll, men det känns som om man träffar svenskar oftare här numera helt klart.
#6 2010-09-18, 20:26
midnighttrain
Guam är väl ändå väldigt litet och isolerat? Tror man tröttnar på ön rätt fort och vill man ta sig någon annanstans så tar det både långt tid och kostar mycket pengar.
#7 2010-09-28, 23:51
stray_dog
Hmm, funderar fortfarande. Tydligen är lönen lite lägre på Guam än på amerikanska fastlandet, men fortfarande helt ok. Men det är ju en paradisö man pratar om. Med dykning och surfning året om. Man kan väl åka på semester till Sverige nån gång per år. Får se hur jag gör.
#8 2010-09-29, 14:10
Carolus_Rex
Ursprungligen postat av stray_dog
Hmm, funderar fortfarande. Tydligen är lönen lite lägre på Guam än på amerikanska fastlandet, men fortfarande helt ok. Men det är ju en paradisö man pratar om. Med dykning och surfning året om. Man kan väl åka på semester till Sverige nån gång per år. Får se hur jag gör.


Beroende lite grann pa vad for typ av jobb detta ar sa skulle jag absolut kunnat tanka mig att testa det i nagot ar. Guam kanns ju dock knappast som ett stalle jag vill leva resten av livet pa.

Vad ar det for sorts jobb om man far fraga?
#9 2010-09-29, 23:46
stray_dog
Läkare. En annan grej att tänka på är att sjukhusen på Guam kanske inte är de mest prestigefyllda om jag sedan vill tillbaka till fastlandet. Men sjukt frestande. Skulle i så fall jobba hårt varannan vecka och vara ledig varannan (men det är i princip standard inom min specialitet), så man skulle ju kunna bli grym på segling, surfing, golf etc .