Hitta diskussioner med liknande innehåll

Hur är Luxemburg???

#1 2010-09-17, 21:23
Flygtomat
Hur är Luxemburg egentligen?

* Talar folk engelska?
* Bostadspriser?
* Trevliga människor?
* Lätt att få jobb?

Annan info som kan vara till nytta är välkommen!
#2 2010-09-17, 21:32
midnighttrain
folk är duktiga på språk. letzeburgesch, tyska och franska talas av de flesta. engelska skulle jag säga är generellt bättre än tyskland och frankrike.

bostadspriserna har jag ingen koll på.

luxemburgarna är väldigt öppna och intresserade av andra kulturer. de blir inte arga som fransmännen om man inte kan deras språk.

jobb beror väldigt mycket på i vilken sektor. finns mycket internetföretag i luxemburg.
#3 2010-09-17, 21:33
jumpcut
Ursprungligen postat av Flygtomat
Hur är Luxemburg egentligen?

* Talar folk engelska?
* Bostadspriser?
* Trevliga människor?
* Lätt att få jobb?

Annan info som kan vara till nytta är välkommen!

Det är tråkigt något så in åt helvete i den där staden. Man brukar säga att det är 300 000 pers som bor där under veckorna, men bara 100 000 som faktiskt BOR i staden, resten arbetar för olika myndigheter och bor i grannländerna.

När jag har varit där så har jag blivit bemött på franska, enda gången det blivit knepigt så försökte jag gå över till engelska utan att det blev bättre. Om det är representativt för staden vet jag däremot inte Folket ser mest ut att vara dryga lallare, men är man likadan (springer runt med dyra brillor, feta pälsar och miljonbilar) så kanske det är roligare...

Prismässigt är det väl som Sverige, och arbetsmarknaden vet jag inget om. Men det är en LITEN stad, bara så du vet Personligen hade jag inte flyttat dit ens om jag fått jobb där, utan veckopendlat alternativt bosatt mig i någon by i Frankrike eller Tyskland. Eller i Esch-sur-Sûre, en by i landet Luxembourg med typ 200 invånare. Skitmysig