Hitta diskussioner med liknande innehåll

Manchester, Glasgow, Dublin eller London?

#1 2010-09-22, 20:35
refused
Hej!

Tänkte dra iväg på en språkkurs senare i höst/vinter. Vill mest komma ifrån Sverige ett tag och samtidigt förbättra min engelska som är bedrövlig. Tänkte mig plugga på någon språkskola i ca 3månader för att sedan försöka hitta ett jobb så att jag kan stanna kvar och "nöta" in språket ytterliggare några månader.

Samtidigt vill jag ju även ha lite kul och undrar därför vilken stad jag ska välja?
Har kollat runt lite hos olika researrangörer(typ Ef) och kommit fram till att städerna Manchester, Dublin, Glasgow och London kändes mest intressanta.
Själva skolan skiter jag i hur den är, min engelska är såpass dålig att jag inte siktar på att utveckla min engelska till högsta nivån. Ett plus dock är om skolan har ett aktivt fritidsprogram så man lär känna lite nåt folk osv.

Har ett stort musikintresse och går gärna på konserter(rock o pop främst). Kommer nog hänga ute rätt ofta så är ute efter ett bra uteliv är ett plus (vilket iofs alla dessa städer verkar ha..).

Samtidigt spelar det ju roll hur dyr staden är osv, tex London verkar rätt dyrt att leva i om jag fattat rätt?

Dessutom om det är lätt att få jobb efter man gått klart kursen, iofs går det ju att flytta till en annan stad ifall det verkar dystert på arbetsmarknaden.

Vilken stad skulle ni rekommendera?
#2 2010-11-01, 21:05
Annit
Jag har själv pluggat på EF i Manchester och det är absolut något jag kan rekommendera! EF är ju en språkskola lite i det dyraste laget men den verkar vara både större och roligare än de andra språkskolorna i Manchester, från vad jag har hört i alla fall. Varje EF-skola har en s.k. Activities Coordinator som ordnar småresor/utflykter (till bl.a. Liverpool, Chester, Dublin, Edinburgh...), sportaktiviteter, tävlingar, pubrundor, klubbkvällar och allt möjligt skoj. Förutom detta så kan de hjälpa till med allt du kan tänkas behöva hjälp med, skaffa rätt busskort, få vägbeskrivning, tips, rabatter, etc... Med hjälp av din Activities Coordinator ska du aldrig behöva bli uttråkad!

Är du ute efter en billig stad med bra fester så är det absolut Manchester du ska åka till! Det är en riktig studentstad med tre universitet så det kryllar av festglada studenter. Klubbarna, pubarna och barerna är många och allt är väldigt billigt jämfört med Sverige eller London.

Om du ska plugga på EF så kan jag rekommendera att du väljer att bo i studenthem, trots att det blir dyrare. Först och främst bor värdfamiljerna ofta en bra bit utanför stan, men framför allt så är stämningen och sammanhållningen på studenthemmet helt otrolig! Man har sina kompisar nära till hands i samma hus och förfesterna är nästan alltid på studenthemmet - det vill du inte missa!

Att plugga på EF under sommaren kan jag nog inte rekommendera då skolan är alldeles smockfull - samt att universitetsstudenterna har sommarlov så det lär inte vara samma drag på festerna - men hösten och våren tror jag är det allra bästa!

Hoppas du blev lite inspirerad!
#3 2010-11-01, 21:35
submariner
hej,

just Dublin är nog ur jobbsynpunkt det sämsta alternativet - de har en väldigt hög arbetslöshet just nu.

London är ganska dyrt, men väldigt dynamiskt - skulle nog ändå gå på något av de två återstående alternativen alt. Edinburgh om det går...