Hitta diskussioner med liknande innehåll

Washington - Sevärdheter

#1 2010-10-22, 11:47
_Cato_
Jag kommer att befinna mig i USA över jul/nyår och kommer spendera en hel del tid i Washington. Självklart kommer jag besöka de vanligaste sevärdheterna (vita huset, capitolium, WW2 merorial osv) men har hört att det ska finnas ganska många museum i krokarna och jag är ganska intresserad av historia så vad ska man besöka?

Andra förslag är absolut välkomna, det är alltid kul med småsaker som inte alltid är lätt att hitta och inte finns i de vanliga broschyrerna. Jag har ganska gott om tid så kommer nog att hinna se en hel del.
#2 2010-10-22, 11:53
Ett bra tips brukar vara att gå till en turistbyrå och samla på sig en massa lokal fakta.

Annars finns Google.

Ett exempel på lite udda sevärdheter.
http://www.yourhometown.org/page56.html

Abraham Lincoln was assassinated here in Ford's Theater on April 14, 1865 by John Wilkes Booth. The rebuilt theater is located at 511 10th Street NW.

Denna hade jag personligen besökt.
#3 2010-11-01, 20:06
davhei
När du promenerar på National Mall alltså gräsplanen mellan capitoleum och lincoln memorial passa på att smita in på Smithsonian National Air and Space Museum som också ligger där. Mycket häftiga prylar bl.a. den autentiska flygmaskinen som bröderna wright flög med, Bell X-1, Me 262 etc. Museet har även en filial ute vid Dulles där de riktigt stora prylarna finns såsom SR-71 och rymdfärjan.

Annat tips kan vara att åka ut till Arlington och besöka kyrkogården där. De erbjuder guidade turer med ett litet tåg där man besöker okända soldatens grav och får se vaktavlösningen, JFK och Jackies gravar och i princip alla som bidragit till USAs historia. Stämningsfullt med miljoner vita kors i räta led.

Georgetown är en taxiresa bort och en mycket charmig stadsdel med affärer och restauranger. Även värt ett besök in på universitetets campus med många tjusiga byggnader.

Från Union Station kan man ta en liten guidad tur av staden i en DUKW "duck" alltså ett gammalt amfibiefordon från ww2. Kör omkring alla sevärdheter och dyker sen ned i Potomac för en båttur innan den kör upp igen vid arlington och tillbaka in i stan. Helt klart kul om det är fint väder.
#4 2010-11-03, 19:51
OKPOSO
Liksom davhei skrev så är Smithsonian ett måste, likaså kyrkogården Arlington.

Sen tycker jag som sportskadad personligen du definitivt ska se över möjligheterna att kolla ishockey och/eller riktig fotboll, vars säsonger är igång som allra mest vid tidpunkten för besöket!