Hitta diskussioner med liknande innehåll

Var ska jag börja?

#1 2010-11-03, 22:30
galnegun
Tja!

Jag sitter och klurar lite på min resa till Sydamerika efter jul.
Skulle behöva lite tips från någon kunnig eller som har erfarenhet från området.

Jag har sökt 2 fristående distanskurser på Linnéuniversitetet. Ska plugga musik och musikproduktion. Tanken är alltså att jag ska läsa dessa samtidigt som jag chillar på nåt soft ställe i sydamerika/centralamerika/karibien. Någon som har något tips på var? Tillgång till hyfsat internet är alltså en förutsättning.
Att bra surf finns i närheten är ett måste och överlag ska stället vara laidback och billigt. Är inte intresserad av något överexploaterat charterställe.

När jag ändå håller på kan jag ju passa på att fråga om vart det generellt sett är billigast att flyga till från Sverige? Har tänkt åka så fort som möjligt efter julafton för att hinna med en eller två veckors spanskakurs innan jag drar igång pluggandet. Så nåt ställe där utbudet av privatkurser och liknande vore ju passande att starta med.

Jag har tänkt stanna i åtminstone 6 månader och inom dessa vill jag ha sett det mesta sydamerika har att erbjuda - där självklart karnivalen i rio är spikad. Tips på andra saker jag inte får missa mottages gärna - både turistiga highlights och smultronställen som ni stött på.

Nu blev det långt, men det får ni stå ut med.

Reser för övrigt som ensam tjej, åtminstone till en början, om det skulle ha någon inverkan på svar.

Tack på förhand!!
#2 2010-11-24, 20:36
galnegun
..ingen?
#3 2010-12-04, 21:06
Jag är lite i samma situation, pluggar ekonomi på distans. Drar nog ner i feb. Generellt sett så är det dyrare i söder, Chile och Argentina. Brasilien är i en klass för sig, kostnadsmässigt, def dyrast på kontinenten. Så jag skulle rekommendera norra delen, Colombia och Ecuador. Kolla tex montanita.com. Där finns många fina stränder också.
Jag har själv varit i princip alla länder i sydamerika och drar nog till Panama denna gång. Litet, ekonomiskt land och man kan enkelt ta sig till Colombia och Costa Rica. Det skall heller inte vara speciellt exploaterat, som tex Costa Rica.
Billigast att flyga till från Europa är Panama city, Bogota, Quito, Rio/Sao Paulo eller Mexico City.
Lycka till!
#4 2010-12-30, 17:30
aventurero
Om man vill ha tillgång till bra surf så är stillahavskusten bäst som jag har förstått det.. El Salvador (det enda stället där jag testat just att surfa..), Nicaragua, Ecuador, Peru och Chile tror jag ska vara bra. Bra billiga ställen att softa på i Sydamerika finns det ju annars väldigt gott om. Billigast är väl Bolivia tror jag. Paraguay och Ecuador är väldigt billiga också, liksom Peru (utanför turistområdena).
Det man inte får missa... Är det natur eller kultur som är viktigast? En båttur på Amazonas är helt klart intressant, om man pratar bra spanska/portugisiska och har tålamod (det är inte snabbt).
Djungelturer är nog billigast i Bolivia, tror jag. Vandra i bergen är mycket trevligt (man blir andfådd.. tunn luft). Pantanal i Brasilien mot gränsen till Bolivia är definitivt sevärt.
Storstäder kan definitivt vara roligt också. Efter några dagar i Buenos aires eller Rio är man definitivt i behov av vila
De flesta länderna är nog rätt laidback (på gott och ont.. ibland lessnar man på att ingenting fungerar som i Sverige)
#5 2011-01-13, 12:43
testar123
Har rest ett år i Sydamerika, missa inte Amazonas, atacamaöknen, galapagos om du har råd och torres del paine.