Hitta diskussioner med liknande innehåll

Besöka släkten i Maui!

#1 2010-12-13, 14:23
Sthlm_soderort
Ska besöka släkt som bor i Lahaina, Maui. Stannar där 18 dagar under februari. Sen stannar 1.v i Los Angeles innan jag flyger vidare till Sverige.

Är 23 år och åker själv. Vad jag har hört så verkar Maui vara mycket mer chill och lugnare än Honolulu. Dock skulle jag vilja uppleva mer liv och stad. Funderar på att ta flyg från Maui till Honolulu och stanna där 6 dagar. Sen flyga tillbaka då jag redan har köpt biljetter från Maui till Sverige.

Min fråga är vad som finns att göra i Maui förutom att hänga på stranden och bada?? Eftersom familjen bor där så kommer jag spendera mesta tiden där, kanske hyr bil där ett par dagar. Finns det någon som har varit där innan och kan tipsa något kul, äventyr?

Ang Honolulu så har jag googlat och läst att kollektivtrafiken funkar rätt bra där, så där är det tveksam om jag ska hyra bil. Någon som kan tipsa om ngt äventyr som kan upplevas under vistelsen. Har sett bilder från Waikiki, och det ser ut som vilken turist strand som helst. Hur är maten allmänt i Hawaii, dyrt, dåligt, gott, snabbmat ställen??
Allt tips är väkommen!
#2 2010-12-13, 14:45
flashwriter
Åhh, Maui, denna underbara ö. Jag var visserligen där 1996 men Haleakala står nog kvar. Hyr du inte bil där kanske det finns bussar upp dit. D.v.s. det är en nationalpark men vulkanen heter så. En slocknad men med coolt stenlandskap. Man kan rida omkring i området. Ordnas säkert turer. Vill du (kanske) få se en aktiv vulkan måste du till Big Island (Hawaii) vad jag vet. Men annars finns ju flera fantastiska botaniska trädgårdar som jag inte hade en aning om att jag ville se förrän jag var i dem Snacka om orkidéer!

Förresten finns en häftig planta på vulkanens sluttning. Silversvärd el dylikt. Endemisk vilket innebär att den bara finns där och ingen annanstans i världen. Plocka den inte. Jag tror det blir dyrt. Vilket det kunde blitt för mig med för jag tyckte att en stackars sköldpadda hade för mycket sand på sig och borstade av den. Märk väl utan att nudda den men det gillade inte en guide som såg mig och nöp mig i tån (10 meter under ytan var vi just då Jag kunde tydligen ha fått 10K dollar i böter Men jag rörde den inte. Dock borde jag sålkart begripit bättre ändå. Men följ med en båt på dagstur och få se valar och havssköldpaddor och andra kul fiskar. Man får hyra sig en snorkel eller hel utrusting såklart. Det var skoj. Mycket solskydd rekommenderas.

Det finns nåt som heter seven sacred pools också. Jag badade i en av dem. Men man ska absolut inte bada precis utanför dem i havet. Finns gott om hajar precis utanför floder som rinner ut i havet. Massor av liv i det något mindre salta vattnet vid floder sas det till mig iaf. annars tycker jag bara att det helt enkelt är så vackert och behagligt på öarna. Ibland hittar man en strand med alldeles svart lavasand. Det var grymt läckert!

Jag vill dit igen men undrar om jag får komma in i USA nu? Dummade mig för ett år sen och blev dömd för skadegörelse i somras. Men det är en annan historia.