Hitta diskussioner med liknande innehåll

Conflictseekers

#1 2011-01-04, 00:53
kato85
Vet att det ær en annorlunda och i många hænseenden extrem resform, men jag har faktiskt fått lite blodad tand på att resa till stællen dær det politiska och strukturella læget inte ær på topp.

Funderade bland annat att resa till Bangkok i maj 2009 och sommaren 2010, nær det var undantagstillstånd, o ta in på ngt hotell och betrakta kaoset, kanske gå næra och dokumentera.


Ær det någon annan som har en liknande "bøjelse" før detta?
Någon som har en resa inplanerad?

sjælv funderar jag eventuellt på Nordkorea snart..
#2 2011-01-04, 00:54
kato85
......Sjælv har jag bara varit på ett stælle so far, och det var i Israel på grænsen precis till Gaza, vårsommaren 2009.
Bodde i en sk. kibbutz bara 500 meter från DMZ till norra Gaza, dær israelerna kørde fram o tillbaka med sina Merkavas och man hørde drones dagen igenom som surrade ovanfør i luften.

Kan fortfarande minnas de mest bizarra hændelserna...
En ær att jag ligger i poolen i Kibbutzen tillsammans med de nya israeliska studenter till vænner. Det ær mitt på dagen, værmen ær kanske runt 37 grader och jag njuter av en klase vindruvor, nær jag hør automateld knattra några kilometer længre bort. Får mindre panik och frågar mig vilt vad som hænder, men får ett lugnt svar att det bara ær træning.

Vi går till matsalen som finns på området, men den var tydligen stængd då den fått en missil genom taket. Halva taket var som bortblåst, och i grannkibbutzen någon kilometer norrut hade man fått en granat från en granatkastare i poolen så den hade børjat læcka...

Var æven med om en mindre kazzamattack under natten men hann knappt minnas vad som skedde innan det var øver.

Hjælpte till som volontær før fattiga i den by som fanns i anslutning till kibbutzen jag bodde på. Låg alltså inte i poolen hela dagarna


En sak som iallafall ær positivt med dessa resor, forutom æventyret i sig, ær att det oftast ær billigt med biljetter och hotell, då dessa resmål av natur inte ær særskilt populæra resmål under pågående oroligheter,...