Resa i Asien 2011

#1 2011-01-04, 21:01
Skjutenifoten
Hej ärade flashback.

Jag och 3 kompisar tänker åka en liten sväng till Asien i sommar, närmare bestämt i ett halvår. Planen är att börja med Transmongoliska järnvägen, stanna i Mongoliet och rida för att sedan fortsätta ner till Kina. Efter en eller två månader i östra Kina åker vi till Sydkorea för att därifrån ta båten över till Japan. Efter en kort visit i Japan tänker vi flyga ner till Thailand och därefter beta av Vietnam, Laos, Cambodia, Malaysia, eventuellt Filippinerna och avsluta med Indien.

Ursprungsplanen var att åka i mitten av mars men nu är vi lite rädda att vi precis tajmar in regnperioderna då, någon som har lite koll på vilka månader regnperioderna är i?

I gruppen är vi dessutom lite oense om vad resan kommer att kosta så därför vänder jag mig till er för råd, är 70 000 realistiskt eller är det för mycket/ för lite?

Vi är också intresserade av tips på lite unika sevärdheter i de olika länderna. Vi är inte så intresserade av stora städer eller någon Kinesisk mur, vi vill snarare komma ut från de stora städerna och verkligen uppleva och se landet. Vad tycker ni vi ska se och göra etc?

Tack alla.
#2 2011-01-04, 21:10
Jerra
Den totala kostnaden beror ju helt och hållet på hur ni vill leva, och hur ni reser från x till y. Lever ni Hyfsat snålt, ska det inte vara några problem.
#3 2011-01-04, 21:14
I indien börjar det i alla fall regna smått i maj för att sedan kulminera i juli/augusti och avta i slutet på september.
Men eftersom ni ska vara iväg i ett halvår och med den resrutten så kommer ni nog tajma monsunen rätt bra tyvärr.

Här har ni en bild så att ni får en uppfattning var och när monsunen infinner sig.

http://www.britannica.com/EBchecked/topic-art/285248/106996/Average-date...
#4 2011-01-04, 21:20
Tja, det kommer ju vara uta helvete varmt ibland, men det klarar man kanske av. I indien är regnperioden under sommaren så om ni väljder det som sista resemål så kaske ni klarar er undan den, och dessutom är det nog inte så jävla farligt som alla säger. det är säkert mysigt under regnperioden.

70000 är ju sjukt mycket pengar, ni har ju mycket transport och så iofs... och sen besöker ni ju japan också vilket gör det hela mycket dyrare. I indien klarade jag mig på mindre än 10000 på två och en halv månad (ca 8000) exklusive flygbiljett, inklusive tåg runt kors och tvärs i hela landet. Tåg i indien är bland det roligaste jag gjort... fantastiskt fint och avslappnande! do it.

Tänk på att packa lite och tvätta det paret filsingar ni inte skall ha på er den dagen i duschen, smidigt!

Jag skulle föreslå att åka i slutet på sommaren om möjligt, typ september och ta de områdena som kan vara kalla på vintern i början och sen åka runt så ni hamnar i sydostasien när det börjar lida mot november/december då vädret är mycket behagligt där. Det enda kalla ni kan vänta er då är om ni åker upp i bergen i t.ex. indien där det kan vara kallt även på sommaren.

Skall ni förbannat tvunget åka i mars så kan ni ju hellre försöka åka lite tidigare och köra rutten omvänd så ni börjar i indien och snabbar er lite så ni kommer till kina och japan under högsommaren. fast då är det säker jävligt varmt där också... man vänjer sig vid värme som fan dock och även om det kan vara lite jobbigt så klarar man sig. i Delhi var det knappt 50 grader nån dag och det gick att gå ut även om man blev trött efter bara en kort tids gång. och jag är ingen speciellt erfaren resenär egentligen...

förlåt för ett svar utan röd tråd möjligtvis. försökte svara på så mycket som möjligt men jag orkar inte redigera posten så den blir tjusig.

lycka till!
#5 2011-01-04, 21:20
rockandrolla
Ungefär hur mycket kostar det att ta sig Bangkok-Manila enkel resa? båt/flyg/buss eller häst o vagn kvittar bara det är billigt.
#6 2011-01-05, 03:26
merra
En spännande grej ni kan göra är att åka färjan från Tianjin i Kina till Seoul, från Beijing går det snabbtåg till Tianjin för en helt okej slant. Det tar inte ens en timma.

Det finns inte så mycket information om färjan och vi hade stora problem att förklara vad vi ville för kinesen på hostel'et. Till slut kom det in en gammal gammal kines på 70+ definitivt som råkade ha bott i Stockholm i sin ungdom och kunde tolka åt oss. Vi hamnade i hamnen dagen efter kl05:00 och fick sitta där tre timmar innan färjekontoret öppnade. Båten går vid 11 men ni får vara där ett bra tag innan. Det är förvirrande. Torsdagar går den vet jag, säkert iallafall någon mer dag.

Jincheon Ferry Company kan ni googla på.

Rekommenderar hellre att ni flyger till södra kina/Hanoi ifrån Seoul, så behöver ni inte flyga över länderna ni ska till för att sedan åka buss tillbaks till dem, t.ex. Vietnam & Laos.

Jag åkte Transsibiriska från Moskva -> Beijing via Mongoliet och red häst i Mars. Tappade känseln i ena foten av kylan efter ett par timmar på hästryggen. Men värt det. Tog färjan till Sydkorea som nämnt, flög till södra Kina och pallrade mig genom Vietnam, Laos, Kambodja och Thailand. Var borta Mars till och med ett par dagar in i Juni. Gjorde av med ungefär 35-40000kr. Det var så att jag hade råd att lägga 100$ på ett skjuta med maskingevär i Kambodja ändå och köpa gräs och bärs utan bekymmer.

Har ni 70000kr kan ni antingen ha det jävligt gött, eller fortsätta hela vägen till Indonesien och surfhålan Bali, ba gör't!

-edit- angående regnperiod och så var det väldigt chill. Visst regnade det då och då men under den här perioden öser det ner i en timma eller två ungefär, sedan är det 35 grader igen. Det är sjukt fint med alla enorma åskväder, jag gillar't. Ni behöver absolut inte oroa er för risigt väder.