Hitta diskussioner med liknande innehåll

Vi drar till hawaii

#1 2011-01-08, 08:03
korrektpolitiskt
Vill börja med att säga att den andra hawaii-tråden har varit till stor hjälp, och att vi vet att den existerar. Vi tänkte dock att denna tråd kunde användas som resedagbok, och bli mer personlig så att ni kan hjälpa oss att genomföra den, hjälpa oss att nå målet och även följa oss på plats.

Idén är rätt ung och skapades genom att en god vän började tala om ett exklusivt men exotiskt ställe att åka till. Egentligen handlar det om att åka till ett varmt ställe överhuvudtaget, men Australien och Thailand kändes så mainstream och vanligt på något sätt - de flesta har varit där. Vi känner personligen inga som besökt hawaii, och stället har filmdramatiserats så många gånger och ser så underbart ut.

Självklart behövs ekonomin för att kunna genomföra denna resa. Vi har tänkt att boka flygbiljetterna nästa månad, med British Airways och kommer att kosta cirkus £800 pund. Ganska billigt tycker vi för att vara hawaii. Vi har även följt andra trådar och bloggar där vi fått en överblick om vad saker kan komma att kosta. Väldigt dyrt måste man säga, en mjölk - 25 kronor?

Vi vill åka till Honolulu och bor inte på ett för skräpigt hostel, men heller inte på ett lyxigt hotell som kostar skjortan av oss. Ni får gärna säga till om ni har erfarenheter av värdfamiljer som kan tänkas ta emot turister. På så sätt får man en inblick i deras liv och ser hur saker och ting går till där nere på djupet.

Värt att notera är att vi inte har de bästa ekonomiska förutsättningarna, en av oss går på CSN med ett provisionsbaserat deltidsjobb medan den andre har deltidsjobb på nattklubb. Så det blir att lägga undan pengar varje månad för att nå målet. Resan hade tänkt att genomföras mot vinterhalvåret detta år, varför hjälp om vilka datum som vanligtvis är de billigaste skulle uppskattas.

Hittills har vi snabbt räknat igenom på ett ungefär vad resan ska kosta hur mycket vi är villiga att lägga ut på den. Planen är att stanna i två veckor, varför vi skulle vilja ha hjälp på vad som borde ses och hur vi kan planera dagarna så att de är fullbokade varje dag.

Resa: 10 000 sek
Boende: 250 sek /natten (3000)
Mat (inklusive fickpengar): 500 sek /dagen (7000)
Totalt: 20 000 sek

Vi har överdrivit priserna lite för att inte stå där utan pengar efter första veckan. Första lönen går alltså åt till flygbiljetten, sedan blir det konstant sparande fram till resan. Vi är väldigt motiverade till det här just nu, och vi har av tidigare erfarenheter kunnat konstatera att det är svårt att hålla motivationen uppe när sommaren närmar sig och man hellre lägger pengar på alkohol, varför vi valt att boka biljetten så tidigt som möjligt så att det inte lönar sig att ångra sig. Tråden fungerar även som en motivationstråd för oss att faktiskt arbeta mot vårat mål.

Vi kommer att uppdatera tråden kontinuerligt för oss själva men även för er så att ni ser hur arbetet går till och även har chansen att hjälpa oss.

Frågor? Tips?
#2 2011-02-09, 12:18
Mathematics1
Har ni bara tänkt stanna i Honolulu? Inte besöka dom andra öarna vars stränder och natur är mycket bättre än den på Oahu?
#3 2011-02-09, 12:35
itworks
Jag har varit enbart på Honolulu, bodde på "huvudgatan" i ett ganska stort Hotell mittemot Apple-affären. Namnet kommer jag inte ihåg, men det är någon kedja som drivs av någon lam artist - mycket trevligt hotell med skön bar och restaurang.

Tyckte inte Honolulu - av det jag såg - var något extra, däremot öarna runt skall tydligen vara riktigt fina!

Mat och sånt i "lokala" butiker skall inte vara överdrivet dyrt.
#4 2011-02-09, 18:50
Charles26
Hata mig eller gnäll över att det inte har med topic att göra men det är allmänt känt sedan länge att mjölk är dyrt i USA. Generellt är det inte speciellt stor prisskillnad på hemlagad mat och restaurang i USA. Speciellt inte om du käkar på riktigt billiga ställen som Taco Bell. Kan vara bra att veta om man lever med en illusion om att man ska spara pengar genom att laga sin egen mat. Proppa er hellre skitfulla på "all you can eat" ställen. Men det är en överhängande risk att maten på de ställena är kass.

Hoppas ni kommer iväg.
#5 2011-02-15, 16:43
20/20
För 250 sek natten så ska du inte räkna med annat än halv-ruffiga motell.
#6 2011-02-17, 12:24
Mathematics1
Ursprungligen postat av 20/20
För 250 sek natten så ska du inte räkna med annat än halv-ruffiga motell.

Hostels eller vandrarhem är att föredra om du är en sån som gärna vill resa runt på Hawaii och inte stanna på samma ställe, annars är hotell eller motell lämpligare.