Roadtrip USA, coast to coast, budget?

#25 2011-02-01, 10:24
TessyTheVicious
Gör som min morbror gjorde när han var i USA och körde route 66, dom köpte en begagnad bil
på en bilfirma körde hela vägen och sålde sedan bilen till en annan bilfirma och vips så hade dom massa fickpengar till sista veckan i USA.
#26 2011-02-01, 10:57
underteckna
Har ni inte lagt undan pengar till kröka? Att räkna ut en "matkassa" går aldrig för det blir alltid dyrare än vad man har tänkt sig. att käka för 2-250 kr om dagen är väldigt lite. Om du blir sugen på nått så måste du köpa lite godis osv. Att ligga på en sån liten matbudget är ju tråkigt. vill ni inte käka nått gott nångång? Hur ska ni göra med pengarna? Ha dom i väskan eller på ett kreditkort?

Hoppas ni får det roligt iaf. Hade också velat göra nått sånt som ni ska göra.
#27 2011-02-01, 10:59
underteckna
Ursprungligen postat av TessyTheVicious
Gör som min morbror gjorde när han var i USA och körde route 66, dom köpte en begagnad bil
på en bilfirma körde hela vägen och sålde sedan bilen till en annan bilfirma och vips så hade dom massa fickpengar till sista veckan i USA.Rätt riskabelt då dom kan bli blåsta och riskerar att bilen faller isönder, tycker du inte?
#28 2011-02-01, 10:59
Johnstoner
Är du medveten om att ni måste snitta 43 mil per dag? Det är mycket.. Går väl galant första veckan men ni lär tröttna. Väljer ni att stanna en dag på ett ställe så måste ni helt plötsligt köra 90 mil dagen därpå och då spenderar ni hela dagen i bilen.

Tycker att du antingen ska minska tiden i Kalifornien eller välja en rakare väg dit, du måste hinna uppleva platser också, du vill väl inte bara ha sett allt från vägen?
#29 2011-02-01, 11:08
baconbtr
Summan ni har kommit fram till i budgeten kommer absolut räcka då ni har tagit till rejält ibland men 3 saker ni borde se över som har nämnts tidigare:

Mat
Visst det finns möjlighet att äta billigt på McDonalds osv men som folk säger så kostar Dennys och liknande lätt 12-15 USD med dricks. Och ska ni spendera 2 veckor i Kalifornien på något schysst ställe så är det även dyrare där i de flesta delar av landet. Hör tycker jag nog att ni borde räkna med minst 250kr men kanske lite mer för att vara på säkra sidan.

Boende
45-50 USD får du bara roadside hotels / motels som Motel 6, Super 8 och liknande men de ligger längs med större vägar och oftast utanför städerna. Är det liknande hotell i städerna så kostar det ofta 70-80 USD istället.

Åter igen ska ni bo på vettiga ställen i Kalifornien så kommer ni få räkna med att spendera lite mer pengar så här hade jag höjt den posten något.

Ett tips här är att boka billiga hotell i förväg längs med rutten. Super 8 / Motel 6 och liknande har vanligtvis 100% gratis avbokning fram till samma dag som incheckning (typ lunchtid eller till och med lite senare) så det är lätt att boka av om det blir ändrade planer.

Och har ni inte bokat något dag och ser ett hotell längs med vägen ni vill bo på så är det bara att öppna laptopen på deras parkering utanför, plocka upp deras öppna wifi och boka online innan ni går in på hotellet och checkar in. Brukar vara ca 10 USD billigare än att boka på plats.

Hyrbil
Jag kan rekommendera hyrbil.com som är en svenska återförsäljare för Auto Europe. Har bokat där flera ggr och alla försäkringar man behöver ingår och ligger oftast några tusenlappar under USD priset direkt hos återförsäljarna. Enda är att man inte vet vilket hyrbolag man får bilen av innan bokningen men de är ju inget problem egentligen.

Men som sagt även med höjd budget för boende och mat så klarar ni er absolut då ni tagit till rejält i övrigt men bara så ni vet vad ni har att vänta.

Lycka till!
#30 2011-02-01, 11:49
TrialEnd
Fyfaan vad härligt!!!
Det låter och ser ut som ni har en bra planering.
En av mina drömmar är fan att bila längst Route 66 :thumbsup:
#31 2011-02-01, 12:28
lostintime99
det låter sjukt kul, hade gärna hängt med om jag haft de ekonomiska tillgången.

Ursprungligen postat av TrialEnd
Fyfaan vad härligt!!!
Det låter och ser ut som ni har en bra planering.
En av mina drömmar är fan att bila längst Route 66 :thumbsup:


vad är det som är speciellt med Route 66.
#32 2011-02-01, 13:31
HaXiie
Budgeten ser bra ut. Ni kommer att få er livs upplevelse!
#33 2011-02-01, 14:00
Dr.Beardface
Jag tycker budgeten verkar ganska bra. Tror dock att ni kanske ska plussa på lite på mat och boende för att vara på den säkra sidan. Ni kommer nog inte heller vilja bo på de absolut billigaste ställena hela tiden heller. Ibland kommer det vara skönt att bo och äta lite bättre. Man mår inte bra efter sex veckor med McD och annan snabbmat varje dag till lunch och middag.

Sen tror jag 1200 mil är på gränsen till för mycket att köra på fyra veckor, iaf om ni vill ha kvar frihetskänslan och inte känna att "nu måste vi köra si och så långt". Nu räknade ni ju förvisso bara med 800 mil "transportsträcka" och 400 mil nöjessträcka så det kanske funkar ändå (eftersom det alltid går att minska ner nöjessträckan). Men tänk på att ni måste ha tid att ha bilfria dagar om ni vill, för fyra eller fem timmar varje dag i bilen i fyra veckor blir tröttsamt tror jag.

Till sist. Tänk på att den minsta biltypen inte nödvändigtvis blir den mest ekonomiska för er. När ni puttrar omkring i 70 km/h så drar den givetvis väldigt lite, men många småbilar ökar sin bränsleförbrukning väldigt väldigt mycket om ni ökar hastigheten en del. Ska ni köra 8 timmar motorväg en dag så kan det vara skönt att ha en bil där tanken faktiskt räcker mer än 1 timme . Jag skulle satsat på modellen snäppet över den allra minsta.

*Edit*
En sak till. Se till att teckna extraförsäkring (självriskreducering eller liknande) på bilen. Man tänker lätt "ja men hur stor är risken att något händer". Jag har personligen haft otur med en hyrbil en gång, och jag kan säga att om jag inte hade haft självriskreducering så hade jag varit ca 20 000 kr fattigare. Trygghetskänslan som försäkringen ger är helt klart värd en hel del pengar tycker jag.
#34 2011-02-01, 14:11
Narcissism
Ursprungligen postat av lostintime99


vad är det som är speciellt med Route 66.


Man kan följa den genom nästan hela USA och sen så är den även allmänt populär där den nämns i många filmer och låtar. Den har fått lite kultstatus.
#35 2011-02-01, 14:21
pissoar
Om ni bara käkar snabbmat så kommer ni undan billigare. Bästa snabbmatsrestuarangen enligt mig är carl's jr, runt $7 för ett mål, den burgaren är hästvägar bättre än snabbmaten i sverige. Ett tips är att ta sådana turistkataloger som finns överallt, i dem brukar det finnas kuponger till motel. Vad anbefaller stoppen är jag bara bevandrad i västra USA. Bo i las vegas är sjukligt billigt, ganska tråkigt dock. Los angeles är också tråkigt men otroligt dyrt att bo i. San Fransisco är min favorit av städerna på västkusten, där finns det billiga centrala ställen att bo på om man letar och lokala pizzerior kan vara en kulinarisk upplevelse i sig.
#36 2011-02-01, 14:25
Herb.Parlour.
Angående 2 veckor i Cali;

Japp L.A. är stort, men sevärdheterna är ganska få. Lite beroende på vad man är intresserad
av så klart men... Venice beach, Sunset Blvd (med stripen o klubbarna), en trip upp till Mullholland Drive och utsikten över stan, Hllwd Blvd med stjärnorna och MannŽs Chinese theatre och kanske Universal studios och Magic mountain om man gillar åkattraktioner. Säkert glömt nåt, men detta är de "typiska" grejerna med L.A. och det tar inte så lång tid att avverka. Däremot kuststräckan upp till S.F. Är värt nästan varje timme!