Hitta diskussioner med liknande innehåll

Köpa segelbåt i Florida och segla hem?

#1 2011-02-23, 00:50
Är det någon som har erfarenhet av det? Har nämligen en vän som har korsat Atlanten ett flertal gånger och han hade inte tackat nej om jag bjöd med honom för att få hem båten (även om fokus snarare ligger på en längre tid till sjöss på en segelbåt än att få hem båten). Vilka större motgångar lär jag stöta på om jag försöker mig på detta?
#2 2011-02-23, 00:55
EyeFartedLOL
Blir du inte rädd med tanken att du är en prick på jorden och bara omringad av vatten
#3 2011-02-23, 00:59
Rainman
Later som en skon resa, lar ta ett par manader dock. Ha med dig mycket vatten, mat, bensin/diesel, verktyg, olja, mediciner, forsta hjalpen kit, gps telefon, propan gas, elverk,

Komplikationer ni kan stota pa ar bla:

Akut sjukdom, forgiftning etc
Problem med segel, motor, skrov, roder etc
storm, stora vagor, svinkallt vatten etc


Lycka till!
#4 2011-02-23, 01:05
Forestman
Om du inte är en väldigt van seglare,och då menar jag väldigt van,ska du nog lägga ner detta projekt.
Det kan låta som en kul grej.Men när stormarna börjar vina är det inte alls lika roligt.

Om du känner dej helt säker på att du klarar av det,har testat tidigare och vet vad det handlar om, så go for it.Om inte så låt bli.
#5 2011-02-23, 01:23
Mampo
om du inte är sjövan bör nio ha en tredje man med er då ni bör skifta mellan åtminstone två sjövana vid rodret framförallt nattetid. Det farliga sålänge båten är sjöduglig är att det flyter omkring en jävla massa skit på havet t.ex. dumpade kontaniar, kylskåp olje tunnor o annat kör man på nått pajjar båten har man inte nogrannt övat på hur göra vid sådan fara så är det inte så bra.
#6 2011-02-23, 01:51
Ursprungligen postat av Denom
Är det någon som har erfarenhet av det? Har nämligen en vän som har korsat Atlanten ett flertal gånger och han hade inte tackat nej om jag bjöd med honom för att få hem båten (även om fokus snarare ligger på en längre tid till sjöss på en segelbåt än att få hem båten). Vilka större motgångar lär jag stöta på om jag försöker mig på detta?Tänk på att det kan bli ett jävulskt oväder. tänk också på att hålla uppsikt på alla andra fartyg som går över atlanten då de inte stannar för en segelbåt..

När min far 1965 var i svenska flottan så tog det 1 månad att korsa atlanten med vilket då var sveriges snabbaste och största malmtanker. minns inte riktigt hur det åkte men.. Tror nog att om ni seglar lite i pass och dylikt och inte kommer ur kurs lägg upp och studera en färdplan innan ni seglar iväg. Var säkra på att ha med er allt ni kommer att behöva samt lite till. Sen åter igen atlantens väder kan bli jävulskt..
#7 2011-02-23, 01:52
Don_Burre
Bara tanken på en sån resa ger mig kalla kårar! Men så har jag aldrig gillat djupt vatten... blev inte bättre av att jag höll på att drunkna i somras heller!

Men det låter som ett riktigt häftigt projekt! Fast ni lär ju vara duktig förberedda! Svårt att stanna till vid närmaste verkstad om nåt krånglar där ute i pölen!

Hur stabil är en vanlig segelbåt och hur höga går vågorna där ute?
#8 2011-02-23, 02:25
Ursprungligen postat av EyeFartedLOL
Blir du inte rädd med tanken att du är en prick på jorden och bara omringad av vatten
Har inte det minsta problem med att inte se land på veckor, och med en alt. två vänner som båda har seglat Atlanten över tidigare känner jag mig inte det minsta oroad. Ser det mer som ett okonventionellt sätt att få rensa huvudet från vardagen.
#9 2011-02-23, 05:10
rob1234
Har du nagra kompisar med som gjort resan tidigare sa prata med dem om resan sjalv.

I ovrigt sa finns det nagra saker att tanka pa (och fler an vad som ar nedan):
- CE-markning, koper du en bat som inte ar CE-markt fran borjan sa ar du skyldig att fa den markt for att kunna salja vidare i SE.
- Tid, det kan ta tid att hitta en bat
- Pengar, for att utrusta baten (eller kopa en som redan ar utrustad)
- Genomgang av baten, kraver kunskap och tid for att hitta allt som kan behova fixas innan ni drar
- Val av bat, den baten du sedan vill ha hemma kanske inte ar den ideala for att segla langt med

Kolla forresten aven i vastindien, det finns ett ok utbud av utrustade batar dar med.

Till sist, lyssna inte alltfor noga pa alla som sager att man automatiskt dor/blir skeppsbruten eller dylikt bara for att man inte langre ser land...
#10 2011-02-27, 16:09
musse4711
Kör, har ni möjligheter så... inget att fundera på.
Fins kunskaperna? annars får ni lära den hårda vägen.
Tänk på att över barn och dårar håller Gud en vakande hand.