Hitta diskussioner med liknande innehåll

Trans-Mongoliska Järnvägen: pris från Peking till Ulaanbaatar?

#1 2011-03-16, 20:15
AkageNoKelly
Jag och några håller på och planera en resa till Mongoliet. Väl där är det tänkt att vi skulle göra en längre ridtur och bo i jurta. Vi inte är så jättesugna på att flyga direkt till Ulaanbaatar, utan hellre vill ta transsibiriska. Däremot vill vi inte spendera en vecka på tåg så att hoppa på i Peking och därifrån ta sig till Ulaanbaatar kändes som ett bra alternativ (och ska tydligen vara väldigt vackert).
Problemet är att det är svårt att hitta prisuppgifter eftersom alla hemsidor vill att man ska skicka in en anmälan för att de ska återkomma med ett prisalternativ. Vår resa kommer nog inte att göras förrän 2012 och därför känns det dumt att anmäla något sånt redan nu (inga datum är klara), men då kan vi ju inte heller lägga upp någon budget.
Är det någon som har åkt transsibiriska och vet hur mycket det kostar på ett ungefär? Eller ännu hellre, är det någon som har åkt Peking-Ulaanbaator och vet vad den sträckan kostade?
Tack på förhand! (Och om det är något man absolut inte får missa i Mongoliet så får ni hojta till)
#2 2011-03-16, 20:18
invandraren
Låter väldigt spännande!

Vet inget om priser men tipsar om att du skall fråga på ett internationellt forum så kanske du har en större chans att få tag i någon som har gjort denna resa, tror inte så många svenskar har testat denna typ utav resa.
#3 2011-03-16, 20:24
AkageNoKelly
Haha, jag hoppas att det blir lika spännande som det låter! Jag har aldrig varit så mycket för sol-semestrar där man bara ligger still, jag vill ut och se världen.

Jag har prövat med det också, men det är svårt att få någon vettig information konstigt nog. Hela transsibiriska verkar kosta några tusen iaf. Plus att man måste ha visa.
#4 2011-03-17, 14:45
Chipsmongol
På den här sidan står en hel del nyttigt, däribland hur man köper biljetter på bästa sätt:
http://wikitravel.org/en/Trans-Siberian_Railway