Luffa I Karibien! Tips?

#13 2012-01-06, 16:34
LeonardElmore
Jag var på en tioveckorsresa i karibien förra vintern. helt sjukt härligt! Landade i Guadeloupo tog oss vidare där ifrån. Dom där franska öarna är faktiskt ganska dyra,euro liksom, hotel ligger runt 40 euros natten. Vi va runt guadelop mest, les saints, marie galant, martinic, domonica. Dominica va de fetaste, riktigt cool ö med massa rastafaris o coola vattenfall. ganska billigt där också. o för dom som gillar de röker alla gräs hela tiden. hyr bil o åk runt hela ön om ni drar dit. drar man till guadelop är nog nordöstra ön, grand terre bäst för surfing o sånt. den andra ön är kanske lite mer local. det vi ångra va att vi inte drog ner längst ner till typ grenada o vincent, dom va tydligen riktigt najsiga. resan gick på 45-50 papp.
#14 2012-02-01, 23:24
zinnA
Någon som har en aning hur handikappsvänligt det är på diverse karibiska öar? Mamma och hennes man som sitter i rullstol ska på en kryssning som stannar i St Thomas, St Martin, Antigua, St Lucia, Barbados, Aruba och Curaco. Han kan gå några steg men måste i övrigt åka rullstol.
#15 2012-02-02, 09:23
Zece
Ursprungligen postat av zinnA
Någon som har en aning hur handikappsvänligt det är på diverse karibiska öar? Mamma och hennes man som sitter i rullstol ska på en kryssning som stannar i St Thomas, St Martin, Antigua, St Lucia, Barbados, Aruba och Curaco. Han kan gå några steg men måste i övrigt åka rullstol.


Skulle tro att där fartyget lägger till kommer det finnas ganska goda möjligheter att ta rullstolen in till "centrum" där de lägger till. Några större utflykter än så blir kanske svårare, men de öarna du nämner är ju moderna ställen rent generellt.
#16 2012-02-03, 07:49
Ursprungligen postat av JohnnyBoy84
Jag är lite inne på att åka en ny sväng nu till sommar, är där några av länderna som sticker ut mer än andra för er som har bred erfarenhet av öarna? Vilka är guldkornen om man vill ha riktigt fina stränder, bra eller åtminstone hyfsade priser på mat/dryck och en trevlig befolkning (vet nämligen att vissa av länderna är sjukt trötta på turister, som man kanske i och för sig kan förstå?


Jag skulle inte säga att jag har bred erfarenhet, men skulle rekommendera St Lucia och Dominica för den vackra naturen! Kuba är också en personlig favorit.

Ursprungligen postat av LeonardElmore
Jag var på en tioveckorsresa i karibien förra vintern. helt sjukt härligt! Landade i Guadeloupo tog oss vidare där ifrån.


Bara flyg eller även båt mellan öarna? I så fall, mellan vilka öar tog du båt?
#17 2012-02-19, 13:50
LeonardElmore
Ursprungligen postat av luckylucaz
Jag skulle inte säga att jag har bred erfarenhet, men skulle rekommendera St Lucia och Dominica för den vackra naturen! Kuba är också en personlig favorit.Bara flyg eller även båt mellan öarna? I så fall, mellan vilka öar tog du båt?


Vi flög från guadeloupe till martinic och sen båtade vi upp till guadeoup igen. går båtar varje dag dom sträckorna