Praktik

#1 2011-03-26, 15:00
C0ldWaT3R
Hej!

Jag ska på praktik till Frankrike under en månad. Jag skulle gärna vilja ha några tips på ställen som man skulle kunna praktisera på, eller om ni rentav har något konkret förslag. Helst i Paris eller Nice/Cannes.

De flesta som gjort denna praktik tidigare har ordnat en plats där det är relativt enkelt att få praktik: röda korset (ja de behöver alltid volontärer) eller något slags café. Men jag skulle gärna vilja ha något som känns mer intressant, förstår att det kan bli svårt eftersom jag inte har någon direkt utbildning/examen men drömmen hade varit att jobba på någon typ av finansbank i dessa områden.

Men beggars can't be choosers så därför skulle jag även vara mycket nöjd om jag lyckades få praktik på någon annan typ av bank, på något intressant företag eller någon arbetsplats med naturvetanskaplig förankring. En idé är att det kanske skulle underlätta att gå via ett svensk företag t.ex. ett Volvo/Ericsson kontor i Frankrike.

Men som sagt, har nå något förslag på det jag nämt ovan eller känner till någon "intressant" bank i Frankrike skulle jag vara mycket tacksam.

P.s. Vi ska även ordna boende så ifall någon skulle känna till ett sätt eller en hemsida där man kan hitta en relativt billig lägenhet i Paris eller Nice/Cannes (ja LoL..) för ungefär en månad vore det också guld värt!

Tack på förhand!
#2 2011-03-26, 15:12
JeanLuc
Det beror helt på vad du har för utbildning eller hur långt du kommit i dina studier och vad du studerar. Väldigt viktigt är förstås också hur bra franska du talar. Vissa praktikjobb kan man få också med rätt begränsad franska, men för ganska många är förstås franskan viktig.

Av ren nyfikenhet varför just Paris och Nice? De flesta fransmän är överens om att just de två städerna är de otrevligaste i landet, fast det är förstås en fråga om tycke och smak.
#3 2011-03-26, 15:16
C0ldWaT3R
Har varit i de städerna innan och alla andra som också ska praktisera ska ska förmodligen till någon av dessa städer. Läser natur med internationell inriktning på gymnasiet, har högsta betyg i alla kurser. Läser just nu Franska steg 4 nästa år ska jag läsa steg 5 och 6.