Hitta diskussioner med liknande innehåll

Pärlor i sydostasien?

#1 2004-09-20, 16:03
Kung_Vinter
Jag och ett par kompisar planerar för tillfället en resa till sydostasien. Vi kommer vara borta i ca. 3 månader för att hinna med så mycket som möjligt.

Vi utgår från Bangkok och åker därifrån med tåg/buss till de närliggande länderna. Vi tänkte besöka Vietnamn, Cambodja, Laos och självklart mer i Thailand än bara Bangkok.

Frågan är nu, vad är det mest sevärda? Vad får vi absolut inte missa? Vi har kollat runt lite på internet och hittat lite godbitar men man kan ju inte hitta allt så ge oss era erfarenheter från sydostasien.

Tipsa gärna om annat än just resemål. Vad man ska tänka på när man är där nere o.s.v. Den billigaste biljetten till Bangkok vi hittills hittat ligger på 4970:- (Kilroy Travels), någon som vet var vi kan hitta ett billigare alternativ?
#2 2004-09-20, 16:07
proktologen
Kanske lite OT:
Gör för guds skull inte första stoppet i Pattaya, ni kommer aldrig vidare.
#3 2004-09-20, 16:39
Kung_Vinter
Vad är det som är så fantastiskt med Pattaya då?

Finns det en bra bok om länderna vi vill till? Det tar hårt på plånboken för en student om vi måste köpa en bok för varje land
#4 2004-09-20, 17:49
mohnomishe
Ursprungligen postat av Kung_Vinter

Finns det en bra bok om länderna vi vill till? Det tar hårt på plånboken för en student om vi måste köpa en bok för varje land


Förlagen som ger ut de populäraste guideböckerna (typ Lonely Planet, Footprints, Rough Guides) brukar ha böcker som täcker en hel region. Här är t.ex. LP's South East Asia on a Shoestring eller Rough Guide's Rough Guide to South East Asia. Problemet med att slaviskt följa en sådan här bok är förstås att alla andra ryggsäcksluffare också gör det, så man kommer att följa en etablerad backpacker-rutt och går då i värsta fall miste om en mer genuin upplevelse av landet.
#5 2004-09-20, 19:22
doncarleone
Tjena! Jag ska med Kung vinter i vinter =) (....). Jag skulle gärna vilja varva oetablerade djungelpass ocg stränder med bakpacker "get togethers" med mycket festa! hehe.
Alltså en genuin upplevelse av hur folket på landet lever samt galet party.

Tycker att Koh Samui verkar fett. Någon som varit där?
/tack!