Hitta diskussioner med liknande innehåll

Rom eller Paris?

#1 2004-09-23, 16:41
Qvist
Slänger in mitt första inlägg på flashback!

Tänkte överraska flickvännen med en resa på hennes födelsedag i november (men resan blir nog lite senare). Har hittat billigt flyg och hotell både i Rom och Paris och priset är ungefär detsamma. förmodligen blir det fredag-måndag. Nu till den stora frågan:
Ska jag välja Rom eller Paris? Jag har inte besökt nån av städerna, medan min flickvän varit i Paris en gång. Vi har snackat tidigare både om Italien och Paris, men kan inte bestämma mig riktigt nu. Nån som har några tips och råd? Paris verkar jäkligt schyst och många tuffa sevärdheter, men Rom lockar en hel del också.. Dessutom tänkte jag passa på och se lite fotboll om det blir Rom också.. Vilken stad är bäst? Är 20 år, flickvännen 18..
#2 2004-09-23, 17:09
kaleid
Om ni inte pratar flytande franska kommer ni att bli behandlade som skit i Paris. Sevärdheterna gör det inte värt besväret - åk till Rom istället.
#3 2004-09-23, 17:14
Qvist
hmm, vi kan nog typ 10 ord totalt.. men klarar man sig inte på engelska?
#4 2004-09-23, 19:07
Kow
Ursprungligen postat av Qvist
hmm, vi kan nog typ 10 ord totalt.. men klarar man sig inte på engelska?


Jag klarade mig utan problem med engelska. Jag tyckte själv Rom var finast. Trevligare folk och stämning och jävligt många fina gamla byggnader. Vatikanen är helt sanslöst imponerande.
Paris var också trevligt men jag tyckte inte det var så speciellt faktiskt dock skulle jag gärna besöka stället en gång till. Besök Rom först och sen Paris någon annan gång.
Båda städerna har riktigt jävlig trafik bara så du vet.
#5 2004-09-23, 22:49
Skarprättaren
Engelska (bitvis kryddat med livligt kroppspråk) funkar både i Paris och Rom.
Båda städerna är schyssta men ska du välja en stad av de två så får ska du ta Rom, klart mer prisvärt.
#6 2004-09-24, 12:58
crapp
Paris är en typisk vårstad med all jävla romantik o skit som genomsyrar stan (nävaddå bitter singel och ensam) . Ta Rom istället och bjud henne på en resa i april/maj till Paris.
Jag gillar Paris, klarade mig bra med lite Engelska och teckenspråk, försök inleda samtal med lite enkla fraser som goddag och adjö så hör de att du försöker i alla fall, då brukar de tina upp lite. Men visst min känsla var att hellre teckenspråk än engelska.
#7 2004-09-24, 13:59
Ezzelino
Utan tvekan Rom! november-december är också en utmärkt tid att vistas där,
klart att det kan regna men som jag minns en tvåveckorsresa i december för några år sedan var det klar himmel och mild sol hela tiden på dagarna, och behaglig temperatur även nattetid. Engelska klarar man sig utmärkt med, och gärna lite italienska fraser om man handlar eller beställer mat, att visa sin goda vilja genom att stamma fram språket välkomnas av infödingarna, som överlag har en vettig attityd gentemot besökare. Och de många ruinerna måste ni ta er god tid för att undersöka, underbar stämning på Palatinen eller i Caracallas gigantiska gamla badhus...Drick vin och mineralvatten och ät gott bröd handlat på bageri sittande i ruinerna av Domitianus palats med utsikt över Cirkus Maximus-dalen!
#8 2004-09-24, 15:44
Qvist
Tackar för alla tipsen! Ni har snart övertygat mig att Rom är bästa valet!
Är Rom ok i februari eller ska man åka någon annan tidpunkt?
#9 2004-09-26, 18:08
galadriel
Absolut Rom! Mycket mer romantisk stad!
#10 2004-09-27, 18:15
Skarprättaren
Ok, att maten är berömd i Frankrike men jag kan lova er att ni inte kommer att bli besvikna på det Italienska köket. Åk till Rom.
#11 2004-09-27, 22:16
Qvist
Lutar åt Rom just nu. Funkar det att åka i slutet av februari-början av mars eller ska man åka senare i vår?
#12 2004-09-28, 08:44
Mx2000
Ursprungligen postat av Qvist
Lutar åt Rom just nu. Funkar det att åka i slutet av februari-början av mars eller ska man åka senare i vår?


Det blir ju varmare i Rom mycket snabbare än här uppe i norr. Vissa tycker dock att det kan vara jobbigt att knata runt i Rom när det är för varmt. Jag hade inga problem med det när jag var där mitt i högsommaren. Men vädret i Sverige brukar ju vara kass i början av mars, så då kan det ju vara skönt att komma ifrån lite!

Ju varmare det är där, desto mer lättklädda tjejer, glöm inte det!

Glöm inte att ta er bort från turiststråken också. Jag käkade den absolut godaste pizzan ever i ett litet pizzahak i en förort.