Hitta diskussioner med liknande innehåll

Manetsäsong ang surfing?

#1 2011-06-22, 21:49
roninho33
Tja! Ska dra ner till Oz nu i september, men har en fundering om kubmaneterna och i vilka områden dom rör sig mest i. Som jag har förstått det så är det mest i norra delen dom har problem med dom?

Maneternas säsong var väl deras högsommar har jag för mig? Har en del koll, men inte tillräckligt känner jag. Så vilka delar är det att bäst för mig att satsa på om jag vill surfa rätt så mycket, och vilka månader ska man undvika somliga ställen i Australien just pga maneterna?

Om man nu känner sig lite worried just pga dom orsakerna är våtdräkt något att rekommendera?

Tacksam för svar!
#2 2011-06-24, 16:58
beurself
Jag undrar också detta! Samt hur fungerar det att dyka vid stora barriärrevet under deras sommar?
#3 2011-06-26, 21:49
Om jag kommer ihåg det rätt så är det mest maneter runt barriärrevet och så långt upp så surfar man inte.
När det gäller dykningen runt omkring barriärrevet så är det en liten manet som man ska passa sig för, den går inte att upptäcka men blir du bränd så har du ett helvete att se framemot och dom är som vanligast under deras sommar.
#4 2011-06-27, 12:37
leenie
Den här sidan är ganska bra, inte bara för jellyfish utan för alla läskiga djur:
http://www.avru.org/general/general_jellies.html

Det är inte bara box jellyfish du ska se upp med, Irukandji finns också och de vanliga blue bottles gör också rejält ont när du råkar på dem. Sea lice är också läskigt, kliar som satan.
#5 2011-07-07, 06:45
smider
I Perth och Margret River finns det en del när det blåser in från havet. Det sticker lite och du kan få något som ser ut som ett rivsår. Ha våtdräkten på när du surfar.