Hitta diskussioner med liknande innehåll

Paris under nyår...

#1 2004-10-27, 08:48
Interista
Jag och tjejen ska åka ner för att fira nyår i Paris, men som förstagångs besökare har vi ingen aningen vad som händer där under nyår.
Vad gör folk på nyårsafton? Tips? Restauranger?
#2 2004-10-27, 13:25
mohnomishe
Jag och min tjej firade nyåret 2000/2001 i Paris. Eftersom det inte verkade hända något speciellt på hemmaplan då, så bestämde vi oss på ganska kort varsel för att dra iväg eftersom vi lyckades ordna flygbiljetter samt ett hotell via nätet. Jag antar att folk gör samma sak där som i Sverige, dvs antingen går på privatfester eller äter en supé på restaurang. Vi gick runt bland krogarna i det område vi bodde (Montmartre) och kollade vilka som hade bord att erbjuda. En del var fullbokade, andra verkade inte så trevliga, men tillslut hittade vi ett ställe som vi gillade där vi bokade bord för en sjurätters Sylvester-supé. Det är möjligt att det finns något ställe där folk samlas i större skaror, typ som Skansen i Stockholm, men det regnade som fasen den nyårsaftonen så inte många var ute. På nyårsdagen flanerade vi på Pere Lachaise-kyrkogården och kollade in kända gravplatser, vilket verkade vara ett populärt nöjde den dagen.
#3 2004-10-27, 20:02
Interista
Ursprungligen postat av mohnomishe
men tillslut hittade vi ett ställe som vi gillade där vi bokade bord för en sjurätters Sylvester-supé.


Lät ju helt ok!
Vad hette stället? Hur var krubbet? Priserna?

Jag kan tänka mig att våran kväll kommer att se ut på ett liknande sätt.
God mat lite å dricka, sen dra en vända och kolla läget.

Någon som har fler tips på vad man kan göra i Paris? Behöver inte vara under nyår.
#4 2004-10-29, 10:28
mohnomishe
Vi sparade menyn från nyårsmiddagen, men eftersom vi nyss har flyttat tog det lite tid att hitta den i röran. Men nu har jag den framför mig: restaurangen (med anor från 1793) hette A La Mère Catherine, och adressen är 6 Place du Tertre. Detta är ett litet pittoreskt torg i hjärtat av Montmartre, nära den berömda Sacre Coeur-kyrkan. Måltiden kostade 850 franc (en dryg tusenlapp med dagens växelkurs) per person. Då ingick en halvflaska champagne var, men övrig dricka tillkom. Dyrt javisst, men va fan... nyår i Paris med din käring, då får det kosta! Detta område ligger väldigt högt och från Sacre Coeur har man en grym utsikt över Paris, så det är ett lämpligt ställe att se nyårsfyrverkerierna från... om det inte regnar förstås.

Om det är första gången i Paris finns ju saker som man "måste" se: Eiffeltornet, Notre Dame, Triumfbågen, Centre Pompidou (modernistiskt kulturcenter typ som Kulturhuset i Sthlm), och ovan nämnda Sacre Coeur. Är ni konstintresserade bör ni besöka Louvren, och även Musé de Orsay som är inrymt i en gammal tågstation rekommenderas. Givetvis är det upplevelse att bara flanera längs gatorna och Seines kajer och broar. Ni lär inte gå sysslolösa iallafall...
#5 2004-11-11, 15:22
Interista
Efter lite googlande så hittade jag detta ställe: http://www.spicyrestaurant.com/en/default02.htm
Lite dyrt...men jag tror fan det är värt det.

Någon som har besökt detta ställe...eller någon som har tips på liknande restauranger med en schysst nyårs meny.
#6 2004-11-18, 14:08
tobes
jadu, personligen skulle jag kanske inte punga ut med så mycket pengar..

dendär middagen för två skulle typ kosta mer än hotell+flyg för tiden du är där..

iaf skulle det göra det för det priset jag å flickvännen fick vår resa till paris för, nästan iaf.. blir inte långt ifrån..
#7 2004-11-18, 18:56
Interista
Ursprungligen postat av tobes
jadu, personligen skulle jag kanske inte punga ut med så mycket pengar..

dendär middagen för två skulle typ kosta mer än hotell+flyg för tiden du är där..

iaf skulle det göra det för det priset jag å flickvännen fick vår resa till paris för, nästan iaf.. blir inte långt ifrån..


Åker på en gratisresa...så då kan man tamejtusan brassa på lite extra.
Har du annars några restaurang tips att komma med?
#8 2004-11-19, 10:33
tobes
I såna fall kan man ju lägga ut en del extra jo.

Tyvärr har jag inga tips, blir min första gång i Paris detta nyår så...