Farliga djur på resor till medelhavet

#1 2011-07-11, 22:02
Sichti
Visste inte vart jag skulle posta den här tråden så det blev i resor.

Precis som många andra svenskar har jag denna sommar åkt till det trygga medelhavet på semester. Jag har badat på djupt vatten relativt långt bort från den trygga stranden och vandrat ute i vildmarken.

När jag sedan kom hem för några dagar sedan så funderade jag på att alltid när jag besökt länderna kring medelhavet har jag aldrig brytt mig om vad det finns för faror som hotar mig och min familj förutom andra människor då såklart. Man badar utan att bry sig om hajar. Man vandrar i vildmarken utan att bry sig om giftiga djur som t.ex. ormar och spindlar eller kanske större däggdjur. Till skillnad på resor till t.ex. USA, Sydamerika och Australien är man ju beredd på att det finns en hel del farliga djur.

Jag upplever det som att folk precis som jag själv åker till medelhavet och känner sig fullständigt trygga för djur som kanske kan skada en och till och med kanske döda.

Hur ligger det till med naturliga faror förutom andra människor i medelhavet egentligen?
#2 2011-07-11, 22:11
Happoradio
Det här är helt underbart, avstod här om dagen min vilja att skapa exakt denna tråd. Det jag funnit hittills är ett gäng Ormar som finns från Turkiet och ner mot Afrika, samt skorpioner (mindre farliga) i samma område. Finns ett gäng spindlar också man vill akta sig för men har inga namn på dessa heller. Återkommer när jag tagit reda på mina källor

Edit: Barracudor, sjöborrar och muränor kommer jag ihåg att jag blev varnad för under en resa i kroatien. Fick dock bara se en miljard sjöborrar och något jag tyckte liknade en muräna.
#3 2011-07-11, 22:48
ie
Här har du ett gäng giftiga ormar du hittar i Europa.

Det ska även ha fångast en 23 fot(ca 7m) vithaj i medelhavet.