Hitta diskussioner med liknande innehåll

Tips på att göra i Riga

#1 2011-08-07, 02:54
Rodah15
Ska åka på kryssning till Riga och båten ligger inne i 6 timmar och undrar vad man absolut måste se när man är där. Allt från sevärdheter till den stora marknaden. Är även väldigt fotointresserad så om ni vet något att fota så skriv gärna det också.

Helst inte så långt ifrån stan/hamnen eftersom jag inte har så mycket tid på mig.

Tack.
#2 2011-08-07, 03:03
saxenofc
Ursprungligen postat av Rodah15
Ska åka på kryssning till Riga och båten ligger inne i 6 timmar och undrar vad man absolut måste se när man är där. Allt från sevärdheter till den stora marknaden. Är även väldigt fotointresserad så om ni vet något att fota så skriv gärna det också.

Helst inte så långt ifrån stan/hamnen eftersom jag inte har så mycket tid på mig.

Tack.

Finns gott om prostituerade och heroin att få tag på.
#3 2011-08-07, 03:30
anonymous88
Har varit i riga en gång...aldrig igen värsta jävla stället att åka till om du kan ändra kryssningen till tallinn eller något annat ställe fyfan alltså jag råder dig att inte åka till riga blev hotad med vapen med mera när jag var där av ett gäng ryssar i de ``wrong neighbourhood``.
#4 2011-08-09, 20:39
RagGAnoF
Ursprungligen postat av anonymous88
Har varit i riga en gång...aldrig igen värsta jävla stället att åka till om du kan ändra kryssningen till tallinn eller något annat ställe fyfan alltså jag råder dig att inte åka till riga blev hotad med vapen med mera när jag var där av ett gäng ryssar i de ``wrong neighbourhood``.Ganska bra gjort av dig.
Jag var i riga i några dagar för ett år sedan, och tyckte det var fint.
som svensk är vell ett kort med en själv vid den svenska porten ett måste,sen finns några hyffsade shopping gallerior och en mycket trevlig marknad.
Annars kan man bara ta en tur i statsparken så man får spana in frihetsmonumentet, där går det även att hyra trampbåtar i älven som rinner mitt i parken.
#5 2011-08-09, 21:41
Stockmann finns att shoppa på och finns en hel del butiker och gallerior inne i centrum. Varnar dig också att över andra sidan floden ska det finnas lite sämre områden att röra sig i. Hände dock aldrig något. En bra restaurang där som jag åt på när jag var där var TGI's. Inhemsk sprit är billig där i synnerhet vodka. Finns ett stort köpcentrum utanför Riga som skulle vara jätte stort men besökte aldrig det. Sen kanske du kan prova Riga Black Balsam.
#6 2011-08-09, 21:57
Marknaden i de gamla zeppelinarhangarerna är intressant och ligger centralt.
#7 2011-08-09, 22:03
kertoblo
när är kryssen? Inte monday bar den 26:e?
#8 2011-08-10, 17:16
RagGAnoF
Ursprungligen postat av trakc
Stockmann finns att shoppa på och finns en hel del butiker och gallerior inne i centrum. Varnar dig också att över andra sidan floden ska det finnas lite sämre områden att röra sig i. Hände dock aldrig något. En bra restaurang där som jag åt på när jag var där var TGI's. Inhemsk sprit är billig där i synnerhet vodka. Finns ett stort köpcentrum utanför Riga som skulle vara jätte stort men besökte aldrig det. Sen kanske du kan prova Riga Black Balsam.man må gå ganska långt över floden för att komam till dåliga ställen.
bodde på radissons hotel och gick fint att vandra runt om kring där. som även kan va ett tips att glida upp i skybaren och ta sig en riga black balsam mojito.
#9 2011-08-11, 00:46
ptitsa
På sex timmar kan du ta en tur runt gamla stan. Man kan gå dit från färjeterminalen eller ta en spårvagn åt det hållet. Du hinner också med den ryska marknaden som är jäkligt bra och billig. Passa på att laga skorna, fixa klockan osv det ligger nära gamla stan. Ät på en trevlig restaurang och gå till Stockmanns varuhus om du vill shoppa vanliga kläder osv.
#10 2011-08-23, 11:29
Onkel-Ben-ny
Ursprungligen postat av vonOlof
Marknaden i de gamla zeppelinarhangarerna är intressant och ligger centralt.

Instämmer helt, billigt också. Satte mig och tog en öl mitt i smeten och betalade bara en halv av deras pengar, ca: 7 kr. Gick sen vidare till gamla stan och satte mig på en uteservering, vips kostade ölen 8 gånger så mycket. Riga är ju stort men om jag får välja två saker så är det väl marknade och gamla stan. Föredrar marknaden själv före gamla stan, känns genuint. Kanske är lite knäpp men jag njuter av att går runt bland fiskar m.m. och avdelningen med bara med fisk är ju stor som en Ica Maxi.
#11 2011-08-23, 12:53
mickepickepö
Riga är trevligare än både Helsingfors och Tallinn, den saken är helt klar.

Man hinner, ganska precis, ta en promenad längs ån ända fram till Zeppelinhallarna och tillbaka via gamla shoppingstråken och gamla stan. Finns inte en tillstymmelse till bråk osv. under den tiden på dygnet.
#12 2011-08-23, 19:00
Ursprungligen postat av Onkel-Ben-ny
Instämmer helt, billigt också. Satte mig och tog en öl mitt i smeten och betalade bara en halv av deras pengar, ca: 7 kr. Gick sen vidare till gamla stan och satte mig på en uteservering, vips kostade ölen 8 gånger så mycket.

Aj då, det måste vara en extrem turistfälleservering du hade oturen att hamna på.

En halvliter öl brukar inte kosta mycket mer än 1 lat ens på pretto-pubarna. Men det är som sagt inte alls dumt att dricka öl för 50 santimi/7 spänn på marknaden eller i småbarerna utanför de värsta turiststråken.

I ölhänseende är Riga oerhört mycket billigare än Tallinn, för att göra en ovetenskaplig jämförelse mellan de båda ländernas huvudstäder i syfte att kanske kunna tillföra något till de som inte riktigt kan bestämma sig vilken av städerna/länderna som ska besökas. Biljettpriset är i princip identiskt för att åka Tallinksilja till båda destinationerna.