Hitta diskussioner med liknande innehåll

LA, San Fransisco och Vegas

#1 2004-11-23, 21:29
zeber
Såg att det fanns lite info om LA men inte tillräckligt

Jag och tjejen ska till USA juni -05. Vill gärna ha massa tips och svar på frågor. Har tänkt vara bort 2-3 veckor och hyra bil under hela vistelsen. Det vi tänkt se är:

Universal Studios
Hollywood och Beverly Hills
Sea world
Six Flags
Alcatraz
Chinatown
Hooverdam
Grand Canyon

Har ni fler tips på saker man MÅSTE se? Hinner man med detta på 2 veckor?
Flyg verkar inte gå att få billigare än 6000:-/person (Gbg – LA t/r), bil kostar ca 1000:-/vecka men boendet är svårare att hitta bra pris på. TIPS?!

Vad kostar maten dvs om man äter ute (vardags mat ej lyx!)? Är det något mer man behöver tänka på eller ska akta sig för?

Tacksam för alla svar!
#2 2004-11-23, 21:52
MrSanders
Finns nog billiga motell att ta in på överallt.
#3 2004-11-23, 21:53
MidnightNAMbLA
Kan väl haka på denna tråden också.:sneaky: Vegas och San Diego tänkte vi också försöka hinna med. 2œ vecka med samma förutsättningar som trådskaparen, förutom att vi ska vara 4 pers.
#4 2004-11-24, 01:38
Serben
San Diego måste fan ha vart den tråkigaste storstaden jag besökt hittills. Som ett Säffle fast hundratusen gånger större...Sea World my ass...

Las Vegas var dock helt ok.
San Francisco också ok.
Los Angeles knappt godkänt.

Europa är mycket vackrare och det finns mer intressanta ställen att se i Östeuropa än i USA. Men självklart ska man ta chansen att åka till USA om man får den eftersom man måste få chansen att bilda sig en egen uppfattning om landet. Jag gillade dock New Orleans, Phoenix och Nashville. Florida var ganska nice också. Fetknoppar överallt, såg ytterst få snygga amerikanska brudar. De verkar bara finnas på film. Tjugoåringar som åker skateboard...är du under 21 så kan du stanna hemma och titta på tv resten är i princip otillåtet. Åkte runt i USA i två veckor och avslutade med en veckas sol och bad i Florida. Helhetsintrycket av semestern hamnar under knappt godkänd.
#5 2004-11-24, 02:23
KarlMartell
Många rena turistställen där, lockar naturupplevelser och liknande så lägg mycket tid på San Francisco - staden, golden gate, pirområdet, redwoods och missa inte kustvägen mellan LA och SF, den är enastående!

Håller inte med om att San Diego skulle vara tråkigt men jag kommer inte på nåt konkret just nu som motiverar besök där ändå

Alltså två veckor är tight, och riskerar göra resan så stressig så den blir förstörd...frågan är om Six Flags och Hoover dam är obligatoriska utflykter..?
#6 2004-11-25, 19:06
baker1
Jag och tjejen åker till L.A i dec-04 och har kollat runt lite på flyg, boende och hyrbil. Vi ska hyra en Crysler concorde (ingen Cadilac med v8 men ganska lyxig) i 15 dygn och det kommer att kosta typ 5000kr med försäkring!Billigaste hyrbil hitar du på Thrifty eller dollar. Boka i god tid det blir billigare så!(leta ochså rabatkod på nätet det kan löna sig) här är några fler biluthyrare:Advantage, Alamo, Avis, Budget, Enterprise, Hertz, Fox/Payless, National. Tänk ochså på att priserna hos firmorna inte inkluderar några försäkringar! Och de är ganska dyra, typ 15 dollar dygnet extra!

Om du vill hitta billiga flyresor så kolla här
http://reseguiden.aftonbladet.se/cgi-bin/rg/air_fare.cgi?
http://www.travellink.se
http://www.resfeber.se/

Billiga hotell Daysinn, Travellodge, Motel6.

Ett annat tips kan vara at ladda ner Aftonbladets reseguider, har för mig att Sanfransico, L.A, Vegas skall finnas som reseguider där!
#7 2004-11-26, 13:44
här bodde jag i våras:
http://www.usahostels.com/hollywood/h-index.html

kan rekomendera starkt, ligger precis brevid walk of fame, chinese theather, i princip allt man vill se i hollywood. och billigt var det.
öl $1-$2
4 redbull vodka $4

hotellet arangerar olika resor runt om LA. tror tom det gick en buss till las vegas och san fransico.

Testa dlx frukost på mc donalds.
På Hollywood Blvd så finns det ställan att äta på.
Finns en massa hamburgarställen runt om LA, $1hamburgare är billigt och bra.

Trafiken är ganska hetsig så om du kör bil se till att du har alla försäkringar som går att få tag på.

Vi parkerade bilen utanför polisstationen under natten.

Från LAX så går det samkörnings bilar till hotellet. Bara rycka en sådan och han kör enda fram till framdörren. Resan går på ca $15-20

Bussarna tar alla sedlar så ha med dig mindre sedlar eller mynt. Såg en tjej som pröjsa $10 för en resa som kostade $2, fick ingen växel tillbaka.

Lycka till med resan!
#8 2004-11-29, 16:20
baker1
Såg att på travellink att dom hade resor från Göteborg till L.A fär 4400kr tur och retur per person!
#9 2004-11-29, 23:39
Chris Waddle
San Francisco - ett måste.

Las Vegas - nästan ett måste. Glöm inte stanna på outletet på vägen dit.

Los Angeles - varför inte åka ner till newport beach, slappna av, och shoppa på gudomliga fashion island. Själva LA suger ganska hårt, och det är sjukt jobbig trafik och långa avstånd.
#10 2004-12-02, 22:17
wranis
Det kan bli tight att klamma in bade norra och sodra kalifornien pa tva veckor, speciellt om ni ska dra till Vegas och Grand Canyon ocksa.
Jag haller absolut inte med om att San Diego skulle vara trakigt. Det ar absolut min favorit och da har jag tillbringat mycket tid i LA, San Fransisco och San Diego. Jag tycker mycket om San Fransisco ocksa men tycker att du ska skippa det denna gangen och koncentrera dig pa de andra sakerna. Flyg in till LA, kolla in Santa Monica, Malibu, Beverly Hills och dra ut och kroka lite pa Sunset Blvd. Resten av LA tycker jag inte ar nagot vidare, trafiken gor inte saken lattare. Kor sedan ut till Vegas, tar ca 4h. Vegas ar alltid roligt. Hoover Dam ligger bara 30min darifran sa det kan vara vart ett besok. Tyvarr har jag inte sjalv varit och besokt Grand Canyon men alla som har varit dar sager att det ar grymt. Ta Er sedan ner till San Diego. Dar kan ni kolla in San Diego Zoo, Balboa park, La Jolla, schyssta strander och bara njuta av den otroligt trevliga attityden som finns dar.
Hyfsat billiga boenden finns det gott om, typ Motel6 brukar vara ok och billiga.
Med den dollarkursen som ar nu kommer ni sakert uppleva att saker och ting ar ganska ok i pris.
Nar det galler att kaka "vardagsmat" ute, pa typ stallen som TGI Friday, sa rakna med typ $10-$12 for en varmratt.
Lycka till med planeringen.