Hitta diskussioner med liknande innehåll

Ska åka till Georgien i 10 dagar. Nån som vart där?

#1 2011-09-13, 13:41
Fox Mulder
Nu vare som såhär att jag ska till Georgien i 10 dagar på ett eu-projekt. Är det nån som varit där eller vet lite om landet. Hittar inte så mkt info om hur det är att vara i landet samt skulle tycka det var intressant med lite erfarenheter....Om nu nån varit där.
#2 2011-09-13, 22:23
Jag borde inte svara eftersom jag inte varit där men tänkte åka dit nästa år. Gori Stalins fördelsestad sägs vara schysst med ett museujm också. Vad jag har hört av folk som varit där har de inte särskilt mycket turister. Tiblisi ska vara en häftig stad och maten ska vara bra. De har fantastisk natur så du bör ta någon eller några dagar för att uppleva naturen i landet. Mycket berigt. Jag har hört av en svensk kvinna som rest runt och bott i flertalet av de gamla sovjetstaterna att Georgien är det mesta resmålet. Jag tror som du märker mycket om landet så jag tror du kan få en kanontid där. Du får gärna berätta och tipsa mig om landet när du kommer tillbaka så jag har lite på fötterna inför min resa nästa år.
#3 2011-09-14, 10:06
Jag var där i 14 dar i sommras. Riktigt schysst land, billigt. vackert och säkert. Mkt reko folk, sällan att man blir lurad osv. Om jag var du skulle jag försöka åka upp och vandra i antingen Tusheti eller Svaneti som prio ett, jag var i tusheti och det var fantastiskt fint. Svaneti ska tydligen vara finare men mkt mer turistigt. Kazbegi är en annan fin, lättillgänglig bergsort som är värt ett besök, i synnerhet om du inte tar dig till någon av de ovanstående två.

2-3dar i Tbilisi är nog. Jag var även i Batumi vid kusten, var schysst men kräver bra väder för att vara njutbart, kanske säsongen där är slut snart. Det finns även en del fina orter i kakheti, vinregionen nordöst om Tbilisi. Sen har du medelintressanta orter som Borjomi eller Gori som ligger hyfsat nära huvudstaden.