Hitta diskussioner med liknande innehåll

När resa till Rio de Janeiro?

#1 2011-10-22, 14:05
klarryknarry
Skulle vilja veta vilken tid på året det vore smartast, billigast, behagligast att resa till Rio de Janeiro. Verkar som att man har sommar mellan typ november och februari, och eftersom februari är lågsäsong här kanske det vore en lämplig tid? Vad kostar flyg som mest och minst?
#2 2011-10-22, 15:06
Taktil
Eftersom du verkar planera en resa till Rio så kan jag inte göra annat än att rekommendera dig att åka åtta veckor innan påsk. Då är det karneval och du skall se till att du köper biljetter för att se karnevalstågen på den speciella sambadrom som finns byggd. Men tyvärr är denna vecka den dyraste av dem alla när det gäller hotell. Men det kan vara värt för det är något mycket speciellt att få vara med om. Men är du inte intresserad av karnevalen så är januari och därefter en ofta ganska prisvärd tid. Veckan för karnevalen undantagen förstås.
#3 2011-10-22, 15:59
a0rta
Karnevalen i Rio är skit. Dyr och man sitter på läktare och beskådar spektaklet. Boende i Rio under karnevalen går även det upp rejält. Då karneval firas över i stort sett hela Brasilien finns det bättre ställen att fira karnevalen på. Manaus har en kanonbra karneval.

Om man nu vill se karnevalen i Rio så är vinnarparaden veckan efter karnevalen riktigt bra. Mer fest, billigare boende och så inte lika pretentiöst som karnevalen.

Men nu var det frågan om Rio de Janeiro. Nyår och större helger kan bli ruskigt dyrt.

Södra halvåret har omvänd årstid. Sommar när vi har vinter med andra ord. November - februari är bra månader för Rio de Janeiro.
#4 2011-10-22, 16:52
Taktil
Delar verkligen inte din uppfattning om att karnevalen är skit. Säg det till en brasilianare så får du höra vad de tycker. Kanske är det så att du inte riktigt förstått det hela...
#5 2011-10-23, 15:58
a0rta
Ursprungligen postat av Taktil
Delar verkligen inte din uppfattning om att karnevalen är skit. Säg det till en brasilianare så får du höra vad de tycker. Kanske är det så att du inte riktigt förstått det hela...


Okej... Skit var kanske inte det bästa ordvalet. Då karnevalen i Rio är ett världsevenemang så kan det vara en upplevelse i sig att se den. Dock anser jag inte att det är den bästa karnevalen i Brasilien.

Jag var bosatt i Brasilien under åren 2003 - 2010. Jag har sett en hel del karnevaler både i Rio och på andra håll. Har varit på både de som firar inledningen på fastan (46 dagar före påsk) och på en hel del off-season festivaler som Fortal etc.

Jag har sålt karnevalspaket till Brasilianare och till turister. Min uppfattning som även delas av många brassar samt turister är att karnevalen i Rio inte är speciellt kul om man inte..:

1. har varit med under året och följt sambaskolorna, musikvalen etc. etc. förberedande bestyr.
2. om man inte förstår poängräkningen då det trotts allt är en tävling mellan sambaskolor och för Cariocas i det närmaste att jämföra med ett större sportevenemang.

Många föredrar karnevaler på andra håll där man själv får delta i festen och inte bara beskåda den från en läktare.

Om man nu ska till Rio för karnevalen så brukar vinnarparaden en vecka efter karnevalen vara mer uppskattad. Detta då det inte är lika allvarligt och mer fest samt billigare.

Visst kan man delta i karnevalen i Rio men då kostar det en hel del och man måste i regel delta i viss träning hos den Sambaskola man då ska delta hos samt bekosta sin kostym.

Även hotell och boende i Rio är snuskigt dyrt under karnevalsveckan. Det är alltid paket som gäller för större helger som karneval, påsk, jul och nyår samt på vissa håll även för São João. Vinnarparaden veckan efter karnevalen är det normalare priser som gäller.

Vill man i stället ha en bra karneval så tycker jag i alla fall att Manaus och även Aracati är klockrena. Även mindre byar har bra festligheter. Arrial D'ajuda, Trancoso, Canoa Quebrada, Beberibe etc. är bra om man gillar att festa. Off season festivaler som är helt okej är Fortal och Carnatal för att nämna några.

Sen är det väldigt många brassar som själva undviker karnevalerna och i stället för att fira tar ledigheten till att åka till någon strand under några dagar och bara koppla av. Jag sålde väldigt många resor till Jericoacoara, till Porto de Galinhas, till Fernando de Noronha samt till jazz- och bluesfestivalen i Guaramiranga som är en trevlig festival men som inte har något med karneval att göra så visst finns det gott om brassar som inte gillar karnevalstågen och vill fira inledningen på fastan på annat sätt.

Men nu var frågan om när man bäst reser till Rio de Janeiro och om man inte vill dit för att specifikt se karnevalen så bör man resa under november - februari/första halvan av mars månad och undvika större helger som jul, nyår, karnevalen. TS frågade när det var billigt och ingen kan påstå att det är billigt att turista i Rio under de större helgerna!