Hitta diskussioner med liknande innehåll

Resa upp och arbeta i Norge

#25 2012-01-04, 16:38
Nerka
Ursprungligen postat av Hajkenlicious
Jag har upplevt det väldigt svårt att "få" ett jobb innan du kommer ner till norge.
Har lyckats skrapat ihop ett ex antal intervjuer.

Har du ett bra CV som sticker ut, så som du söker hemma så ska de inte vara så svårt.
Är det något specielt du söker, se till att ha ett CV som är för de jobben.

Varför väljer du oslo om jag får fråga? och vad söker du? /H

Menade inte att jag ska haffa ett jobb direkt utan intervju utan att när jag väl har fått ett jobb (dvs efter att jag vart på intervju osv) så åker jag ner och bosätter mig

Jag söker lagerjobb, har jobbat (eller halvt jobbar) tidigare så har lite erfarenhet inom det.
Varför jag väljer just Oslo?
Ptja, det är relativt nära min hemstad, vilket är soft. Samt så är det trots allt Norges huvudstad
Eftersom jag inte kommer ha bil (har varken körkort eller bil) så är det ju en fördel med bra kollektivtrafik och den tror jag iaf är som allra bäst i Oslo av alla städer i Norge. (vore ju lite ologiskt om den är sämst då den staden är störst )
Sen så är det mycket svenskar i Oslo med, vilket jag tror kan vara skönt iaf till en början innan man hanterar språket! Har ju ingen aning om hur det kommer gå för mig att förstå norsk.. lite nervös inför det om jag ska vara ärlig. Att förstå mig vet jag kommer inte vara något problem, problemet är som sagt för mig att förstå dom..

Sen utesluter jag såklart inte andra städer, men mitt 'fokus' kommer ligga på Oslo!
#26 2012-01-04, 22:47
Rosenkvarts
Var hos snuten idag och får antagligen mitt pass om en vecka eller två. Studierna valde jag att avsluta. Fuck it, har precis tillräckligt med poäng till min gymnasiekompetens, så I am game.

Känns som att jag bara upprepar mig i den här tråden, och det är egentligen bara mitt eget fel, men om någon är sugen på att dra så ser jag helst att du har en liten budget (10-15 lax bör räcka(?)) så att du klarar av deposition samt käk i några veckor om det visar sig problematiskt att greja kneg. Har du inte pengarna? Fan, inte jag heller, men övertala päronen att det bara är ett lån, så bör den saken vara biff. Vidare är jag själv färsk som fisk på arbetsmarknaden, så jag skulle uppskatta om du också bara drog dit spontant för att, på plats, ordna med jobb. Inget krav, självklart inte, men om vi har gemensamma förutsättningar så kanske det kan sporra oss till att göra det bästa av situationen.

Plats då? Öh, spelar ingen egentlig roll för min del. Fördelen med att Oslo är att det är nära till Svea Rike om någonting krisar, samt att man kan pendla för att köpa mat och skit i hemlandet. Nackdelen? Allting är dyrare (främst hyrorna?), och jag har hört att det inte finns lika många lediga jobb som det brukar - detta kan vara ett rykte.

Kusten då? Billigare än Olso, oavsett stad, samt tillgången till fiskrensarjobb, om jag förstått det hela rätt. Nackdelen? Långt till Sverige, men det är ju egentligen bara en snuttefilt att känna att man inte har långt tillbaka. Skit samma, egentligen.

Kom med egna tankar och så om detta. Tror att jag sticker dit om 6-7 veckor, och litet grand beroende på destination så tar jag nog tåget upp till Göteborg, men därefter är jag osäker på hur jag bäst går tillväga.

Min Facebook är inloggad ett par timmar om dagen, men alla som hittills har lagt till mig har inte lagt ned en jävla minut på att försöka ta kontakt med mig, så nu har jag tröttnat på att PM:a den till var och varannan dåre (inget illa menat ). Citera mig gärna här, eller skicka ett PM med din Facebook-adress, det är upp till dig. Vill bara tillägga att jag inte outar någon oavsett, utan alla förblir anonyma. F. ö. är jag inte överdrivet anonym, även om jag delar detta konto med en polare, eftersom det finns bilder på mig i bildtråden.

Mycket text blev det, men det är väl så myntet faller ibland. Allt gott!
#27 2012-01-05, 01:11
Pelikan17
Om du kan vänta till Juli och vill ha med dig en 18-åring så är jag på.
#28 2012-01-10, 22:53
Rosenkvarts
Uppdatering...

Jag och Hajkenlicious har nu börjat planera, och än så länge är vi två unga män på 20 respektive 20 och ett par år som söker en eller två personer att dela boende i Stavanger med. Tanken är att sticka dit för att bo på vandrarhem en kortare tid för att på plats fixa lägenhet. Ingen orkar köpa grisen i säcken. Arbete fixar vi också på plats, men Stavanger kryllar av jobb, så det ska inte vara något problem även för oduglingar som likt mig inte har någon tidigare arbetserfarenhet.

Inga PM med "tja grabar ska ni till norge låter fet jag vill kanske med hehe", utan nu är det rätt på sak som gäller, så skicka PM med Facebook så slipper vi bombardera varandras lådor.

Vi har inget datum för avresa klart, men någongång i februari är väl tanken. Allt du behöver är en budget på 10-20 lax och ett pass för att fixa skattekort, sedan är det bara att packa väskan och ansluta sig.
#29 2012-01-15, 01:00
Nerka
Det är nu totalt 4pers! Inga fler som är sugna?
#30 2012-01-16, 03:09
DieKartoffel
Låter bra som fan, 20 åring från mellan sverige som ska ta mig en seriös funderare om det här. Återkommer med definitivt svar!
#31 2012-02-08, 22:16
Doktor.Hong.Kong
Hur går det för er? Hur länge hade ni tänkt jobba i Norge?
#32 2012-02-09, 13:26
Rosenkvarts
Ursprungligen postat av Doktor.Hong.Kong
Hur går det för er? Hur länge hade ni tänkt jobba i Norge?


Vi letar fortfarande efter boende, men vid dagens slut har det kanske löst sig - om än tillfälligt. Vi sitter just nu på Stavangers bussterminal och väntar på att en brud ska plocka upp oss och köra oss till det kollektiv vi ska bo i en tid framöver.

Vi har än så länge inte ordnat med vare sig skattekontor, bankkonto eller arbete än.

Jag kommer mest största sannolikhet att uppdatera tråden allt eftersom, så fler sugna kanske sticker hit eller får en bild av hur det är här på Norges västkust.
#33 2012-02-10, 04:03
DieKartoffel
Jag går i trampade spår och kommer att svänga mig över till Stavanger i mars! Hoppas ni hittar boende, jag letar också och tar gärna emot tips! : )
#34 2012-02-11, 10:31
Ursprungligen postat av Doktor.Hong.Kong
Hur går det för er? Hur länge hade ni tänkt jobba i Norge?


Det går superb! har ett kontrakt på 6 månader via bemaning och timanställning på ett annat =)
Lager/truck och kontor inom ett oljesällskap och på flygplatsen i stavanger
#35 2012-02-11, 13:23
Rosenkvarts
Det går bra, tror jag. Jag har hitintills fått några telefonsamtal, men det är först på måndag som jag har min första intervju. Det verkar underlätta något otroligt om man har truckkort sedan innan.
#36 2012-02-21, 18:19
hundmulen
Är en kille på 20år, om ni tänker dra i juni är jag på.

Äventyr.