Hitta diskussioner med liknande innehåll

Montenegro,Budva

#1 2011-12-10, 04:58
Montegorac
Ett land man måste vara besöka. Det är fantastiskt vackert och så är det billigt om man jämför med andra länder med den valutan som du får. I Budva bor det flest miljonärer på sån liten yta!
#2 2011-12-10, 08:36
pelegrin
De här miljonärerna som du pratar om, har de blivit miljonärer genom att smuggla vapen, knark och människor?
Om jag förstått det rätt så är det dessa verksamheter som är de största inkomstkällorna i Makedonien, Albanien, Kosovo och stora delar av Serbien.

Är Makedonien ett stort transitland för kvinnor som förs från gamla Östblocket till tvångsprostitution i olika delar av världen?
#3 2011-12-10, 11:02
Limma skinkbit
Ursprungligen postat av pelegrin


Är Makedonien ett stort transitland för kvinnor som förs från gamla Östblocket till tvångsprostitution i olika delar av världen?


Antingen har du gått OT med flit eller så förväxlar du länderna Montenegro och Makedonien.
#4 2011-12-10, 11:02
Tirpitz
Huruvuda Makedonien är ett transitland för ovan nämnda verksamhet eller ej känns rätt ovidkommande då de Budva ligger i Montenegro.

Budva har mycket fin natur med härlig inramning med de höga bergen runt omkring. Sol och bad går inte av för hackor heller. Den gamla staden är även den mycket fin och välbevarad.

Men, sen finns det självklart det man stereotyp förväntar sig. Många odrägliga nyrika ryssar, fulla serbungdomar som är vid "sitt" Visby, undermånliga samt ofärdiga hus i överflöd etc
#5 2011-12-10, 12:20
pelegrin
Ursprungligen postat av Tirpitz
Huruvuda Makedonien är ett transitland för ovan nämnda verksamhet eller ej känns rätt ovidkommande då de Budva ligger i Montenegro.[...]


Att smuggling av droger, vapen och människor är en viktig näringskälla i Monte Negro går inte att ifrågasätta. Vad som eventuellt vore intressant är om dessa verksamheter blivit kärnverksamheter även i Makedonien.
#6 2011-12-10, 17:25
Limma skinkbit
Ursprungligen postat av pelegrin
Att smuggling av droger, vapen och människor är en viktig näringskälla i Monte Negro går inte att ifrågasätta. ....


Jag skulle ändå vilja ifrågasätta det. Jag säger inte att du har fel, men har du några källor på det? Det är i alla fall inget man hör talas om i nyhetsrapporteringen. Moldavien däremot har man väl läst en del om. Särskilt utbrytarrepubliken Transnistrien.
#7 2011-12-30, 00:34
pelegrin
Ursprungligen postat av Limma skinkbit
Jag skulle ändå vilja ifrågasätta det. Jag säger inte att du har fel, men har du några källor på det? Det är i alla fall inget man hör talas om i nyhetsrapporteringen.[...]


Du behöver inte leta, det kommer hela tiden, exvis detta:
http://www.dn.se/nyheter/sverige/handeln-organiseras-fran-balkan
#8 2012-03-18, 23:11
Montenegro har blivit en plats för att köpa billiga fastigheter vid medelhavet om man inte är EU medborgare.
#9 2015-12-26, 22:27
heavenorlasvegas
Jag skulle väl vilja säga att Montenegro/Budva är det som finns kvar av "Drömmen om Medelhavet". Grekland, Italien, Spanien är alla på dekis och det är svårt att undkomma känslan av att det bästa är långt förgånget. Budva är en positiv feberdröm. Totalt frikopplat från verkligheten. Brudarna är 3d-varianter av modehusens stortavlor. Men man ska nog frikoppla hjärnan när man är i Budva. Ingen vill veta för vilka pengar du har köpt din tröja/yacht.